Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PAUL NATTE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1944 - heden

Genre

arrangeur, componisten, dirigent, mellotron, orgel, piano, sessiemuzikanten

Paul Natte

Paul Natte breekt door als arrangeur als hij in 1975 een album van Conny Vandenbos arrangeert. Als arrangeur en sessiemuzikant werkt hij vervolgens met talloze artiesten. Schrijft met Rein van der Broek de huidige radiotune voor Radio Tour de France. Begeleidt met zijn Paul Natte Band verschillende grote artiesten.
Volledige biografie...

Instrumenten

arrangeur, dirigent, mellotron, orgel, piano

Genoemd in de biografie van

1951   Lex Bolderdijk

Biografie Paul Natte

Paul Natte breekt door als arrangeur als hij in 1975 een album van Conny Vandenbos arrangeert. Als arrangeur en sessiemuzikant werkt hij vervolgens met talloze artiesten. Schrijft met Rein van der Broek de huidige radiotune voor Radio Tour de France. Begeleidt met zijn Paul Natte Band verschillende grote artiesten.

1944

Paul Natte wordt geboren op 27 december 1944 in Amsterdam. Zijn vader is muzikant en werkt bij de radio. Zijn moeder speelt een beetje piano.

1950

Op 6-jarige leeftijd krijgt hij pianoles. Daarvoor moet hij de deur uit, want thuis hebben ze geen piano maar een traporgel staan. De pianolessen maken op hem geen indruk. Een blauwe maandag neemt hij ook trompetles

1957

In huize Natte komt een piano te staan en Paul Natte geeft het instrument een tweede kans. Hij gaat fanatiek studeren en kan al snel een aardig deuntje spelen.

1961 - 1970

In 1961 speelt hij in een jazzkwartet. Vier jaar later gaat in het commerciële jazzgroepje De Playboys spelen. In 1969 brengt platenmaatschappij Phonogram het liedje Snoopy van de groep uit. Verschillende radio- en tv-programma's gebruiken het nummer als intro. Na het lyceum in Hilversum vraagt Phongram hem om intro's en tunes voor radio en tv te produceren en arrangeren.

1971

Paul Natte speelt mee op het gelijknamige solodebuut van Michael Elo, leadzanger van de Deense band De 5.

1974 - 1975

Producer Eric Boom vraagt hem twee nummers te arrangeren voor het album Van Dichtbij van Conny Vandenbos. Het album verschijnt in 1975. De arrangementen van Natte vallen op in de muziekindustrie en hij krijgt veel opdrachten.

Conny Vandenbos

1981 - 1983

Voor een filmpje van het ministerie van defensie maakt Paul Natte in 1981 samen met trompettis Rein van den Broek (Ekseption) de compositie Trumpet Cross. Het filmpje komt er nooit, maar Trumpet Cross wordt een klassieker wanneer het vanaf 1983 elk jaar te horen is als de herkenningstune van het populaire programma Radio Tour De France bij de NOS.

Ekseption Rein van den Broek

1986

Peter Koelewijn en Imca Marina maken samen een dansplaat met daarin elementen van bekende Joodse volksliedjes. Hava Nagila Party is geboren en Paul Natte schrijft de arrangementen. Vanessa neemt op hetzelfde moment echter een discoversie van het nummer op. Haar single bestormt de hitlijsten en het plaatje van Imca Marina delft het onderspit.

Imca Marina Peter Koelewijn Vanessa

1989

In 1989 vraagt de AVRO hem een orkest te formeren om voor de radio Nederlandse artiesten te begeleiden. Daarnaast componeert hij het lied Kijk Toch Om Je Heen voor Angelina van Dijk. De zangeres zingt het nummer tijdens de voorronde van het Nationale Songfestival. Een finaleplaats is niet voor haar weggelegd.

1992

In 1992 draait de Nederlandse film Intensive Care in de bioscopen. Natte schrijft de filmmuziek voor de thriller waar Koen Wauters (zanger Clouseau) en Nada van Nie de hoofdrollen in spelen. De film trekt weinig bezoekers en Intensive Care belandt snel in de videotheek. De AVRO stopt met zijn orkest. Het kost de omroep te veel geld.

1998

In november en december verschijnt de serie Symphonic Nights 2. BZN is de hoofdact tijdens deze show. Het orkest staat onder leiding van Paul Natte. De show is te zien in Rotterdam, Utrecht, Arnhem en Eindhoven. Er verschijnt ook een album van het spektakel.

BZN

2001

In het najaar begeleidt de Paul Natte Band Robert Leroy. De Amsterdamse zanger krijgt in 1995 enig bekendheid met zijn single Ik Droom Alleen Nog Maar Van Jou. Hij wil de zaken groots aanpakken en geeft een theaterconcert in De Meervaart in Amsterdam. Leroy zingt die avond liedjes met Anita Meyer, Tatjana Simic en Then Sharp.

Anita Meyer Tatjana Ten Sharp

2002

In mei wordt het alternatieve songfestival gehouden. Er zijn optredens van onder meer Lenny Kuhr, Maribelle en Ronnie Tober. De Paul Natte Band begeleidt de artiesten.

Lenny Kuhr Maribelle Ronnie Tober

2004

Even over middennacht wordt op radio en televisie het Top 2000 concert uitgezonden. Met het concert wordt de popquiz Top 2000 A Go-Go afgesloten die Nederland 3 in het najaar te zien is. De Paul Natte Band begeleidt tijdens het concert artiesten als Boudewijn de Groot, Gordon, Trijntje Oosterhuis en Peter Koelewijn.
Overzicht van gastbijdragen op platen van acts die geen eigen entry hebben in de Encyclopedie:
arrangeur
1979 - Peter Schreiber 'Aangenaam Gestoord'
1979 - Sietze Dolstra 'Twee Levens'
1980 - Benelux & Nancy Dee 'Benelux'
1980 - BZN 'Green Valleys'
1981 - Peter Schreiber 'Nooit Meer Verliefd'
1981 - André Grootte 'Door De Wind Verteld'
1984 - New Four 'New Four'
1986 - Ministars 'Ministars'
gastmuzikant
1971 - Michael Elo 'Michael Elo'

Boudewijn de Groot Gordon Trijntje Oosterhuis

Discografie Paul Natte

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Paul Natte

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer