Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PAUL WEILING

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Albumcover Tales of Tala: Untold, 2012

Genre

altsaxofoon, jazz, saxofoon, sopraansaxofoon, wereldmuziek

Online

Officiële website

Paul Weiling

Paul Weiling bespeelt de alt- en sopraansaxofoon. Hij combineert jazz met wereldmuziekinvloeden in diverse crossover-projecten met Nederlandse collega’s maar ook met muzikanten uit Spanje, Griekenland, Cuba, Afrika, India en het Midden- Oosten.
Volledige biografie...

Instrumenten

altsaxofoon, saxofoon, sopraansaxofoon

Genoemd in de biografie van

1991   Tjitze Vogel

Biografie Paul Weiling

Paul Weiling bespeelt de alt- en sopraansaxofoon. Hij combineert jazz met wereldmuziekinvloeden in diverse crossover-projecten met Nederlandse collega’s maar ook met muzikanten uit Spanje, Griekenland, Cuba, Afrika, India en het Midden- Oosten.

In bezetting van

Compasión   saxofoon

1995 - 2005

Hij werkt sinds 1995 aan het Fontys Conservatorium in Tilburg als leraar saxofoon in de richtingen jazz, improvisatie en klassiek geschoolde muzikanten.

2006

Vanaf 2006 is hij naast leraar ook mentor en studiecoach voor een groep studenten van Fontys Conservatorium in Tilburg.

2009

In 2009 neemt hij samen met de groep Compasión de cd Salmuera op. De bezetting op dit album bestaat uit Steven Kamperman (clarinet en altsaxofoon), Carlos Denia Moreno op flamenco zang, John Fillmore op flamenco gitaar en Antal Steixner op percussie.

Samen met percussionist en marimbist Leticia Bal vormt Paul Weiling het world-jazz duo Quartier Latin. Deze groep experimenteert live met sequencers en ‘loops’.

Antal Steixner Carlos Denia Moreno Compasión John Fillmore Steven Kamperman

2011

In 2011 komt de cd Donde Quiera Se Ven van Trio Son Cubano uit. Hierop is Paul Weiling gastmuzikant op alt- en sopraansaxofoon. De groep speelt, zoals de naam al doet vermoeden, authentieke Cubaanse muziek. Verder bestaat de band uit Delia Gonzalez op zang, achtergrondzang en hand percussie, Jesus Hernandez op gitaar, zang, achtergrondzang en arrangementen, Leticia Bal op percussie en achtergrondzang.

Ook speelt Paul Weiling bij de flamenco- en jazzgroep John Fillmore Quartet. In 2011 brengt de groep de cd Amento uit. De bezetting is John Fillmore op flamenco gitaar, Ron van Holland op percussion, Franklin Heilijgers op fretloze basgitaar en Paul Wieling op sopraansaxofoon.

Franklin Heilijgers Ron van Holland

2012

De cd Untold door Tales of Tala wordt uitgebracht in 2012. Tales of Tala is een groep bestaande uit vijf muzikanten uit India, Het Midden-Oosten en Europa die een ode brengen aan Indiase ritmes en improvisatie.

2016

In 2016 start Paul Weiling Saxomatic Universe. In dit soloproject worden saxofoon-soundscapes, live electronica en videokunst gecombineerd.

Discografie Paul Weiling

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Paul Weiling

Audio/Video Paul Weiling

Video Paul Weiling

PAUL WEILING soprano so...
PAUL WEILING   soprano solo on BRINDIS (flamenco tangos)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
PAUL WEILING   soprano solo on BRINDIS (flamenco tangos)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer