Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PERKIN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Perkin

Periode

1998 - heden

Genre

singer-songwriter

Pseudoniemen

J Perkin

Perkin

Utrechtse singer/songwriter die onder de naam J Perkin in 2000 opvalt met het sterke album Exhibit, waarop hij (akoestische) rock combineert met trippop en samples.
Volledige biografie...

Bezetting

Michiel Flamman   gitaar, zang
Rogier Wagenaar   gitaar

Overige muzikanten

Berry Janssen   basgitaar
Jasper Moes   drums
Jeroen Kuiper   gitaar
Denys Purwin   gitaar
Serge Doves   drums

Genoemd in de biografie van

2000   zea
2001   Birgit
2002   Birgit
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Perkin

Utrechtse singer/songwriter die onder de naam J Perkin in 2000 opvalt met het sterke album Exhibit, waarop hij (akoestische) rock combineert met trippop en samples.

1998

J Perkin is het pseudoniem van de in Utrecht woonachtige Michiel Flamman. Hij is al sinds zijn middelbare school- en studententijdschrijft in diverse bandjes actief en schrijft sinds enige jaren zijn eigen muziek. Zijn muzikale carrière krijgt serieuzere vormen als hij samen met producer Martijn Groeneveld (o.a. Rollercoaster 23) het trippop-achtige album Stardumb uitbrengt. Met dit project winnen zij de publieksprijs in de finale van de lokale popcompetitie het Geheim van Utrecht.

Rollercoaster 23

1999

Als J Perkin begint Flamman een nieuw muzikaal project. De naam is een verbastering van verschillende Perkins (de acteur Anthony Perkins, Charlotte Perkins, de voorvechtster van vrouwenrechten aan het begin van de vorige eeuw, gitarist Carl Perkins en nog zo wat namen). De zanger zelf zegt dat J Perkin een karakter is, een vorm die hem de mogelijkheid geeft dingen uit te vergroten, te verkleinen of te verplaatsen. Kortom een vorm om zichzelf uit te drukken. Zijn carrière komt in een stroomversnelling door een optreden tijdens het Lowlands festival, waar hij de promo-cd J Perkin Live And Acoustic presenteert. Na zijn akoestische solo-optreden speelt hij live bij de VPRO voor Radio 3 en wordt hij korte tijd later uitgenodigd voor een 2 Meter Sessie. Intussen heeft Perkin een vaste liveband geformeerd, waarmee hij regelmatig optreedt. Zo doen ze voorprogramma's voor onder andere Ocean Colour Scene, Crash Test Dummies. In de band zit onder meer Jeroen Kuiper die enige tijd later de bas voor zijn rekening neemt in Zoppo.

Zoppo

2000

Bij platenmaatschappij Tender (waar Perkin ook werkzaam is als a&r-manager) verschijnt het debuut Exhibit, dat door de pers veel lovende kritieken krijgt. Het is een dubbel-cd, Exhibit A en Exhibit B. Het eerste deel bestaat uit akoestische nummers en het tweede deel nummers met band gespeeld. Het album valt op door de persoonlijke teksten (o.a. over zijn biseksualiteit). De muziek wordt gekenmerkt door (akoestische) pop/rock met trippop-elementen en het gebruik van samples. J Perkin doet radio-optredens bij Isabelle en Club Lek. In augustus staat hij voor de tweede maal op Lowlands.

2001

Het door J Perkin voor zangeres Birgit geschreven liedje I Know wordt in februari een grote hit in Nederland. Perkin schrijft ook de vervolgsingle. Samen met producer Martin Groenewold produceert hij ondermeer de demo van de Utrechtse band Mill.

Birgit

2002

Perkin zingt in het nummer Generation op het album van Laidback Luke. Het voetbalteam van Zuid-Korea behaalt met de Nederlandse coach Guus Hiddink onverwachte successen tijdens het WK-voetbal in Japen en Zuid-Korea. J Perkin brengt samen met ex-Big Brother bewoonster Cyrille onder de naam Double D een voetballiedje op single uit die hij tijdens het kampioenschap promoot door middel van optredens op de Zuid-Koreaanse televisie.

Laidback Luke

2003

Perkin J Perkin krijgt veel aandacht in de media naar aanleiding van zijn speciale koptelefoonconcert in Utrecht. Hij gaat samen met vijf andere muzikanten verder als de band Perkin. De groep bestaat uit gitarist Rogier Wagenaar (Judith), toetsenist Simon Gitsels (Birgit), gitarist Denys Purwin, bassist Berry Janssen en drummer Jasper Moes (Beatbusters). Het nummer Errorist verschijnt als bonus-track op Oorgasm 12, een gratis cd bij muziekblad Oor. De band speelt enkele malen live (o.a. de festivals Zinin en Utrecht Boft te Utrecht) en werkt in de studio aan een album. Perkin doet een mini-koptelefoonconcert tijdens Motel Mozaique en op Lowlands 2003. Het solomateriaal dat hij daar speelt bevalt zo goed dat hij er in de herfst mee de studio in gaat samen met toetsenist Simon Gitsels en producer Martijn Groeneveld. 2 november wordt een 2 Meter Sessie met Perkin uitgezonden.

Beatbusters Birgit Judith

2004

Perkin Perkin houdt op te bestaan als band. Onder de naam Solo tekent Flamman een contract bij het label Excelsior.

at the close of every day Mindmenders Solo

Discografie Perkin

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Perkin

Audio/Video Perkin

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer