Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PETER VLIETSTRA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Peter Vlietstra in 2008

Periode

1948 - heden

Genre

orgel, pop, toetsinstrumenten, zang

Online

Website

Pseudoniemen

Vee

Peter Vlietstra

Peter Vlietstra (Den Haag, 11 februari 1948) is geschiedenisleraar en bekend als toetsenist van The Free. Hij brengt ook platen uit onder zijn eigen naam waaronder het album Tomorrow uit 1997. Daarnaast speelt hij met gitarist Egon Verhoeven, bassist Marco Dirne en drummer Kees van Krugten in de band Mastodon ...
Volledige biografie...

Instrumenten

orgel, toetsinstrumenten, zang

Genoemd in de biografie van

1996   Kees ten Dam

Biografie Peter Vlietstra

Peter Vlietstra (Den Haag, 11 februari 1948) is geschiedenisleraar en bekend als toetsenist van The Free. Hij brengt ook platen uit onder zijn eigen naam waaronder het album Tomorrow uit 1997. Daarnaast speelt hij met gitarist Egon Verhoeven, bassist Marco Dirne en drummer Kees van Krugten in de band Mastodon (niet te verwarren met de metalband uit Atlanta, Georgia) en vormt hij met onder meer gitarist Eddie Jansen, bassist Aike Elshout en drummer Wessel Kuijper de jazzy band The Lick. Samen met de Brits/Jamaicaanse zangeres Molly Foster treedt hij op onder de naam Sugar & Spice.

In bezetting van

The Free   orgel

Discografie Peter Vlietstra

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Peter Vlietstra

Audio/Video Peter Vlietstra

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer