Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PROFESSOR PETER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Albumcover 'I picks up my ukulele', 2017

Genre

big band, swing

Online

Officiële website

Professor Peter

Professor Peter speelt en zingt liedjes uit de jaren twintig en dertig, denk aan swing, tin pan alley, dansorkesten en crooners. Professor Peter vormde de helft van een ukulele-duo met Doctor Dick. Tijdens deze samenwerking heeft de Professor zich verdiept in dit muzikale genre. Liedjes die doorgaans door big-bands worden ...
Volledige biografie...

Instrumenten

kazoo, mondharmonica, ukelele, zang

Biografie Professor Peter

Professor Peter speelt en zingt liedjes uit de jaren twintig en dertig, denk aan swing, tin pan alley, dansorkesten en crooners. Professor Peter vormde de helft van een ukulele-duo met Doctor Dick. Tijdens deze samenwerking heeft de Professor zich verdiept in dit muzikale genre. Liedjes die doorgaans door big-bands worden uitgevoerd, worden gearrangeerd voor ukulele, stem, mondharmonica en soms een kazoo. Kortom, instrumenten die zich bij uitstek lenen voor de sfeer in de liedjes van toen.

In bezetting van

Professor Peter en Doctor Dick  

Discografie Professor Peter

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Professor Peter

Audio/Video Professor Peter

Video Professor Peter

Berlin Live 18-10-2016
Berlin Live 18-10-2016
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Berlin Live 18-10-2016

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer