Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

QEAUX QEAUX JOANS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Qeaux Qeaux Joans in 2012

Periode

1983 - heden

Genre

gitaar, piano, pop/rock, rhythm & blues, zang

Online

Facebook
Officiële website

Pseudoniemen

Coco Jones, Lady Jones

Qeaux Qeaux Joans

Qeaux Qeaux Joans is een singer-songwriter uit Amsterdam. De zangeres omschrijft haar muziek als alternatieve rhythm and blues.
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, piano, zang

Overige muzikanten

Teus Nobel   flugelhorn
Richard van Bergen   gitaar
Fridolijn van Poll   achtergrondzang
Timothy Banchet   toetsinstrumenten
Merel Koman   achtergrondzang
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2012   Reyn Ouwehand

Biografie Qeaux Qeaux Joans

Qeaux Qeaux Joans is een singer-songwriter uit Amsterdam. De zangeres omschrijft haar muziek als alternatieve rhythm and blues.

In bezetting van

Ladies of The Lowlands   zang

1983 - 2011

Coco Harmsen groeit op in het Oosten van het land. Ze heeft tien jaar lang pianoles en schrijft op haar zevende haar eerste nummer. Vanaf haar zeventiende studeert de zangeres vier jaar lang aan het conservatorium in Amsterdam. Ze maakt de opleiding uiteindelijk niet af, omdat ze het muzikantenvak liever in de praktijk leert, onder meer tijdens jamsessies in Amsterdam. Ze deelt het podium onder meer met Ralph de Jongh, Martijn van Agt, Maximus, Arno Landsbergen en buitenlandse muzikanten als G. Love, Bobby McFerrin, Jeffrey Clemens, Keith Caputo en Beth Hart. Coco zingt mee in de Wicked Jazz Sounds Band en tourt mee met Perquisite. Ze treedt op als Lady Jones en Coco Jones en spelt haar artiestennaam uiteindelijk als Qeaux Qeaux Joans. In februari 2009 klimt de zangeres spontaan het podium op tijdens het concert van Seasick Steve in Paradiso, Amsterdam. De Amerikaanse blueszanger is zo onder de indruk dat hij haar als voorprogramma vraagt voor zijn Nederlandse tournee in 2011. Ondertussen heeft Qeaux Qeaux Joans de piano tijdelijk vervangen voor de gitaar. Het grote publiek maakt voor het eerst kennis met Qeaux Qeaux Joans als ze op 17 november 2011 optreedt in het populaire televisieprogramma De Wereld Draait Door.

Perquisite Wicked Jazz Sounds Band

2012

Qeaux Qeaux Joans in 2012 Qeaux Qeaux Joans neemt samen met producer Reyn Ouwehand voor het label [PIAS] haar debuutalbum No Man's Land op. De opnames worden binnen drie dagen afgerond. 80% wordt in één keer opgenomen om zoveel mogelijk het livegevoel vast te leggen. Kunstenaar Rahi Rezvani, bekend van zijn werk voor James Blake, The Bloody Beetroots en kunstenares Marina Abramović, verzorgt het artwork en de persfoto's. Op het album zijn invloeden terug te horen van Amy Winehouse, Antony Hegarty (Antony and the Johnsons), Feist, Billie Holiday en Solomon Burke. 'Alles lijkt erop te wijzen dat Qeaux Qeaux Joans Nederlands volgende paradepaardje wordt,' schrijft Muziekblad Oor. Revolver's Lust For Life noemt het album 'simpelweg prachtig' met 'composities vol ingetogen soul en groovy blues die broeierig overkomen, maar vaker fluweelzacht zijn'. De zangeres treedt op met band waarin onder meer leden uit Shiner Twins zijn terug te vinden.

Reyn Ouwehand Shiner Twins

2013

Na een showcase voor de Duitse muziekindustrie en media in de studio van het Duitse label Blackbird Music in Berlijn op 17 april en een optreden tijdens het Jazzahead Festival in Bremen op 26 april, verschijnt in juni het debuutalbum ook in Duitsland. De zangeres vestigt zich ook in Berlijn. In mei maakt Qeaux Qeaux Joans deel uit van het gelegenheidsproject Ladies Of The Lowlands. In het kader van That's Live XL van 3FM-DJ Eric Corton verzorgen acht zangeressen op 28 mei een exclusieve muziekavond in Luxor Live te Arnhem waar ze samen elkaars nummers en achtstemmig enkele covers spelen. Het project bestaat verder uit Kris Berry, Cato van Dijck (The Souldiers, My Baby), Fridolijn van Poll (Finn Silver), Yori Swart, Lavalu, Celine Cairo en Sofie Letitre.

Celine Cairo Finn Silver Kris Berry Lavalu My Baby Sofie Letitre Yori Swart

2014

Op 1 november presenteert Quaux Quax Jones haar tweede album The Ritual in Het Concertgebouw in Amsterdam. Samen met het Red Limo String Quartet, vocalen van The Ladies of Lowlands en haar band bestaande uit Sönke Reich en Huub van Loon voert ze het album uit. Op het album is elekronische pop met invloeden uit de klassieke muziek te horen.

Ladies of The Lowlands Red Limo Quartet

Discografie Qeaux Qeaux Joans

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Qeaux Qeaux Joans

Audio/Video Qeaux Qeaux Joans

Video Qeaux Qeaux Joans

Qeaux Qeaux Joans(Coco Jo...
Qeaux Qeaux Joans(Coco Jones)  - Roadtrippin' - De Wereld Draait Doo 17 Nov 2011
Qeaux Qeaux Joans ( Coco ...
Qeaux Qeaux Joans ( Coco Jones ) Full @ Dutch TV Show De Wereld Draait Door- 17-11-2011
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Qeaux Qeaux Joans(Coco Jones)  - Roadtrippin' - De Wereld Draait Doo 17 Nov 2011

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer