Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

QUASIMODO (2)

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1990 - heden

Genre

kinderpop, muziektheater, Nederlandstalig

Online

Officiële website

Quasimodo (2)

Quasimodo is in de jaren negentig jarenlang de begeleidingsgroep van tekstdichter Willem Wilmink (1936-2003). Gezamenlijk treden ze op in de theatershows Achterlangs en Loodzware Tassen. Als Wilmink het vanwege gezondheidsredenen rustiger aan moet doen stellen de muzikanten hun eerste kindervoorstelling Verboden Voor Kinderen samen, geschikt voor kinderen van 6 tot ...
Volledige biografie...

Bezetting

Nick De Vos   basgitaar
Fred Van De Ven   zang
Bert Kuipers   toetsinstrumenten
René Vrieler   mondharmonica
Wouter Muller   gitaar

Biografie Quasimodo (2)

Quasimodo is in de jaren negentig jarenlang de begeleidingsgroep van tekstdichter Willem Wilmink (1936-2003). Gezamenlijk treden ze op in de theatershows Achterlangs en Loodzware Tassen. Als Wilmink het vanwege gezondheidsredenen rustiger aan moet doen stellen de muzikanten hun eerste kindervoorstelling Verboden Voor Kinderen samen, geschikt voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, met teksten van Willem Wilmink.

Discografie Quasimodo (2)

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Quasimodo (2)

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer