Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RACHID

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1972 - heden

Genre

Marokko, Nederlandstalig, zang

Rachid

Rachid is een van oorsprong Marokkaanse zanger die met een Brabantse tongval het levenslied vertolkt. In de volksmond is hij bekend als 'de Marokkaanse Frans Bauer'.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1947   Adri-jan Hoes
2005   Johnny Hoes

Biografie Rachid

Rachid is een van oorsprong Marokkaanse zanger die met een Brabantse tongval het levenslied vertolkt. In de volksmond is hij bekend als 'de Marokkaanse Frans Bauer'.

1979

De zevenjarige Rachid Aazouzi verhuist met zijn familie van het Marokkaanse Rabat naar Nederland waar zijn vader sinds 1964 werkt in een kartonnagefabriek in het Brabantse Oudenbosch.

1980 - 2000

Vanaf de basisschool is Rachid zowel een verwoed voetballer als zanger. Hij volgt een middelbare beroepsopleiding en werkt als engineer in de ICT. In zijn vrije tijd voert hij bekende liedjes uit met zelfgeschreven teksten. Voor zijn voetbalclub maakt hij de liedjes De Grenswachters en Een Club Uit Duizend Dromen. Het laatste liedje is een bewerking van Een Dag Uit Duizend Dromen van Frans Bauer.

Frans Bauer

2001 - 2002

Met het origineel van Frans Bauer staat Rachid in een regionale variant op de soundmixshow. Het levert hem contact op met manager Anneke van Alphen. Ze regelt optredens in voorprogramma's van Gerard Joling, Imca Marina, De Havenzangers en Jody Bernal.

De Havenzangers Gerard Joling Imca Marina Jody Bernal

2003

Via een artikel in een regionale krant en een item in het tv-programma Prem Time van de Amsterdamse advocaat Prem Radhakishun komt Rachid terecht bij Barend en Van Dorp. Rachid wordt een bekende Nederlander en gedoopt tot 'de Marokkaanse Frans Bauer'. De zanger neemt zangles bij Mieke Werger die tevens de zangpedagoge is van Frans Bauer.

2004

In mei doet Rachid mee aan het TROS tv-programma Een Ster In 40 Dagen, een competitie voor vertolkers van het levenslied. De zanger behaalt de finale en deelt uiteindelijke de tweede plaats. Het levert hem een platencontract op bij Telstar. Het door Adri-Jan Hoes geschreven liedje Ik Heb Heimwee Naar Marokko wordt naar radiostations verstuurd en verschijnt op een verzamel-cd met bekende Nederlandse artiesten. Het nummer belandt uiteindelijk op single.

Adri-jan Hoes

2005

Rachid treedt regelmatig op, zowel tijdens feesten en op festivals als voor voetbalclubs en tijdens benefietavonden. Op 19 mei zingt Rachid voor Prinses Máxima tijdens haar bezoek aan het Koning Willem I College te De Bosch. Op 28 november is Rachid een van de artiesten tijdens 'n Lach & 'n Traan Show van Johnny Hoes in Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht.

Johnny Hoes

2006

Na de single voor Telstar besluit Rachid in goed overleg te stoppen bij dit label. Samen met Jack Feld van zijn boekingskantoor Viking Entertainment gaat de zanger op zoek naar een andere platenmaatschappij.

2007 - 2008

Rachid tekent bij 21st Century Music, het label van Erik de Zwart en Pim van der Kolk, en werkt aan zijn eerste album.

2009

Vanaf februari is Rachid te zien in een realitysoap die wordt uitgezonden door het NPS-programma Dichtbij Nederland. De eerste, uptempo single voor 21st Century Music is Ik Ben Rachid, geproduceerd door John Dirne.

Discografie Rachid

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Rachid

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer