Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RAFFAELA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Raffaëla

Periode

1983 - heden

Genre

pop, tieneridolen, zang

Online

Fansite

Raffaëla

Zangeres Raffaëlla is in 2006 de eerste vrouwelijke winnaar van Idols.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2006   Allard Buwalda
2006   Fluitsma & Van Tijn
2006   Paul de Leeuw

Biografie Raffaëla

Zangeres Raffaëlla is in 2006 de eerste vrouwelijke winnaar van Idols.

In bezetting van

Monroe   zang

1983 - 2004

Raffaëla Paton (Amsterdam, 1 juni 1983), fan van Aretha Franklin, Oleta Adams, Beyoncé, Herman van Veen en Marco Borsato, krijgt de muziek mee van haar moeder die haar onder meer leert a capella te zingen. Ze is het nichtje van zangeres Ruth Jacott.

Ruth Jacott

2005 - 2006

Raffaëla De zangeres schrijft zich in voor Idols en komt door de eerste ronde heen. Tijdens de voorrondes zingt ze onder meer I'm Not So Tough van Ilse DeLange, My Guy van Mary Wells en Hit 'em Up Style van Blu Cantrell. Als blijkt dat Raffaëla tijdens Idols zwanger is geworden lijdt dat tot een klein relletje met jurylid Henkjan Smits, die haar verwijt niet professioneel te zijn. Desondanks bereikt zij de finale die voor het eerst een compleet vrouwelijke aangelegenheid is. Raffaëla moet het opnemen tegen Floortje Smit die tijdens de show last heeft van een keelontsteking. Op zaterdag 11 maart 2006 krijgt Raffaëla 58% van de stemmen tegen 42% voor Floortje. De 22-jarige winnares uit Emmen verdient met het winnen van Idols een platencontract. De eerste single Right Here, Right Now komt een week na de finale uit en bereikt meteen de gouden status (40.000 exemplaren) en de eerste plaats in de hitparade. Na het winnen van Idols zingt Raffaëla door tot de achtste maand van haar zwangerschap waarna ze korte tijd rust neemt. Eind april ligt haar titelloze debuutalbum in de winkels. De plaat is een verzameling Engels- en Nederlandstalige covers met naast de single Right Here, Right Now en een duet met Floortje Smit nummers van De Poema's, De Dijk, Lionel Richie, India Arie, En Vogue, Aretha Franklin en The Trammps. Op 12 juni verschijnt de single Mijn Houten Hart, een duet van Raffaëla samen met Paul de Leeuw.

Ilse DeLange Paul de Leeuw

2008 - 2009

Raffaëla maakt deel uit van de meidengroep Monroe. In de zomer van 2009 verschijnt van Monroe de eerste single The Real Thing.

Monroe

2012 - 2013

Raffaëla neemt op 26 februari 2012 deel aan het Nationaal Songfestival met het liedje Chocolatte, geschreven door Jan Rooymans en Chris Silos. De zangeres doet in 2013 samen met Charly Luske, Angela Groothuizen, Simone Kleinsma, Rob de Nijs, Tim Douwsma en Bastiaan Ragas mee aan de vijfde reeks van het TROS-programma De Beste Zangers Van Nederland dat wordt opgenomen op Ibiza. Raffaëla zingt onder meer Ik Hou Van Dit Land van Angela Groothuizen en Ritme Van De Regen van Rob de Nijs. Ze wordt uiteindelijk door haar collega’s verkozen tot winnares.

Angela Groothuizen Bastiaan Ragas Rob de Nijs

Discografie Raffaëla

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Raffaëla

Audio/Video Raffaëla

Video Raffaëla

Official EuroGames 2011 s...
Official EuroGames 2011 song Show your COLOUR - Raffaela Paton
Eurovision 2012 - Netherl...
Eurovision 2012 - Netherlands NF - Raffaëla - Chocolatte
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Eurovision 2012 - Netherlands NF - Raffaëla - Chocolatte

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer