Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RE-UNION

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2003 - heden

Genre

pop, songfestival

Online

Officiële website

Re-union

Paul de Corte en Fabrizio Pennisi winnen in 2004 onder de naam Re-union het Nationaal Songfestival met de akoestische ballade Without You. Op 15 mei 2004 vertegenwoordigt Re-union Nederland in Istanboel tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival.
Volledige biografie...

Bezetting

Paul De Corte   zang
Fabrizio Pennisi   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2004   Cor Bakker
2005   Glennis Grace

Biografie Re-union

Paul de Corte en Fabrizio Pennisi winnen in 2004 onder de naam Re-union het Nationaal Songfestival met de akoestische ballade Without You. Op 15 mei 2004 vertegenwoordigt Re-union Nederland in Istanboel tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival.

1979 - 2000

Fabrizio Pennisi wordt in 1979 op Sicilië geboren in een muzikale familie. Op zijn veertiende verhuist hij met het gezin naar België. Samen met zijn vader en zijn broer treedt hij op in restaurants en op verschillende podia in België en Nederland, waar ze veelal Italiaans repertoire spelen. In 1998 is Pennisi een van de vijf zangers in de Nederlandse jongensgroep All Of Us waar ook Joël (deelnemer Idols 2003) deel van uitmaakt. In 1999 doet de groep mee aan het Nationaal Songfestival met het liedje Maby Love en in 2000 heeft All Of Us een hitje met de single Brand New Start. Paul de Corte uit Eindhoven start in 1999 het popkoor You Name It en zingt in de coverband Expose Yourself. Hij krijgt echter stemproblemen en kan daardoor in 2000 bijna een jaar niet zingen.

2001 - 2003

Als de problemen met zijn stem voorbij zijn voegt De Corte zich in 2001 bij All Of Us. Wanneer die band in oktober 2002 uiteenvalt, opent Pennisi een eigen café waar hij naast de bediening ook de zang verzorgt. De Corte zingt in het achtergrondkoor van The Beanuts tijdens een voorronde van het Nationaal Songfestival. Op initiatief van componist en producer Ed van Otterdijk (o.a. All Of Us en Close II You) uit Waalre nemen De Corte en Pennisi het door hem en zijn vrouw Angeline geschreven Without You op. Onder de naam Re-union zenden ze het liedje naar het Nationaal Songfestival.

2004

De vakjury (Cornald Maas, Rob Stenders, Daniël Lohues van Skik, Ruth Jacoth en Cor Bakker) kiest Re-union in februari als winnaar van het Nationaal Songfestival. Bij de publieksstemming behaalt hun liedje de tweede plaats achter zangeres Anja Wessels. Without You wordt op single uitgebracht en belandt in de hitparade. Re-union treedt regelmatig op en is ondermeer te zien op het Museumplein tijdens Koninginnedag en in het Sportpaleis te Antwerpen. Omdat Nederland een jaar eerder met zangeres Esther Hart niet voldoende punten scoorde tijdens het Eurovisie Songfestival moet Re-union op 12 mei eerst meedoen aan een kwalificatieronde. Het duo speelt als laatste van 22 deelnemers en belandt bij de eerste tien. Op 15 mei vertegenwoordigt Re-union Nederland in Istanboel tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. In Turkije eindigen het duo op de twintigste plaats. Zangeres Ruslana uit de Oekraïne wint de liedjeswedstrijd met het nummer Wild Dance. De teleurstelling in het kamp van Re-Union is groot. 'Ik schaam me diep,' vertelt Pennisi aan de media. 'De politiek heeft beslist. Dit is geen songfestival, dit is een festival waar het enkel om de show gaat.' Componist Van Otterdijk roept zelfs alle componisten in Nederland op geen liedjes meer naar het songfestival te sturen. Door de lage klassering van Re-union (de twee krijgen slechts elf punten) is Nederland in 2005 weer veroordeeld tot het meedoen aan de voorronde. Na een paar maanden stilte verschijnt in augustus de tweede single If You Love Somebody.

Cor Bakker Esther Hart Ruth Jacott Skik

2005

Re-union treedt voornamelijk op tijdens besloten evenementen, waaronder een benefiet voor het Sophia kinderziekenhuis, een modeshow en bedrijfsfeesten.

Discografie Re-union

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Re-union

Video Re-union

Without you Re-union
Without you   Re-union
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Without you   Re-union

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer