Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RENE ET GASTON

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1992 - heden

Genre

house, trance

René et Gaston

Twee houseproducers die onder veel verschillende namen opereren. Als The Good Men scoren ze in 1992 hun eerste en nog altijd grootste hit met Give It Up. Ter Horst en Steenkist richten ook hun eigen label Fresh Fruit op, dat ze in 1995 verlaten om een nieuw label op te ...
Volledige biografie...

Bezetting

Gaston Steenkist   producer
René Ter Horst   producer

Genoemd in de biografie van

1992   Jamez
1993   Klatsch!
1994   Dj Dobre
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie René et Gaston

Twee houseproducers die onder veel verschillende namen opereren. Als The Good Men scoren ze in 1992 hun eerste en nog altijd grootste hit met Give It Up. Ter Horst en Steenkist richten ook hun eigen label Fresh Fruit op, dat ze in 1995 verlaten om een nieuw label op te richten: Pssst Music. Hun singles die onder de naam René & Gaston uitkomen, zijn steevast instrumentaal en voorzien van Franse titels.

1975 - 1992

René alias DJ Zki groeit op in Haarlem en wordt eind jaren '70 geïnspireerd door DJ Jeffrey van de Haarlemse discotheek Tamberlain. Al snel gaat hij zelf ook platen kopen en thuis bij een vriend dj'en. Later mag hij zelf in Tamberlain draaien op de zondagavond. Daarna draait hij in Stalker, wat hij tot 1995 volhoudt. De naam Zki komt van Reneski, zoals iemand hem ooit noemde. Gaston alias Dobre komt ook uit Haarlem, maar verhuist op zijn 12e met zijn ouders naar Hoofddorp. Thuis hoort hij veel fusionjazz van zijn vader. Als DJ draait hij voor het eerst op klassenavonden, maar wordt door zijn extreme keuze al snel voor debiel uitgemaakt. De naam Dobre dankt hij aan het feit, dat hij zomers zo goed kan dobberen op het water. Ook zocht hij indertijd een naam die niet Nederlands of Engels klonk.

Dj Dobre Dj Zki

1992 - 1994

René (1961) en Gaston (1972) ontmoeten elkaar in 1992. René doet in zijn radioshow Eskimotion voor het lokale station ZFM in Zandvoort een oproep voor demo's van thuisproducers. Student Gaston Steenkist alias Dobre reageert samen met zijn vriend Alex Dijksterhuis alias Jamez. René en Gaston gaan samenwerken en maken een jingle voor het radioprogramma met daarin een Braziliaanse percussiesample die iets later terugkomt in hun productie Give It Up als The Good Men, oorspronkelijk bedoeld als b-kantje, maar uitgroeiend tot een wereldhit. Het nummer wordt weer gesampeld door de Engelse band Simply Red voor hun nummer Fairground, waarmee ze in 1995 een nummer 1 hit scoren in Engeland. René en Gaston maken samen een aantal platen en richten het Fresh Fruit label op, dat via Rhythm Records wordt verspreid. Op dat label brengen ze in de lopp der jaren onder vele namen tracks uit, niet zelden zonder succes, zoals Tomba Vira, The Good Men, Collin Bros, Con-Am, F-Action, Fresh Tunes, Mackino, Mechanical Soul Saloon, Mpari, Stainless, Klatsch!, Basco, Jark Prongo en Chocolate Puma.

Basco Chocolate Puma Collin Bros Con-am F-Action Fresh Tunes Jamez Jark Prongo Klatsch! Mackino Mechanical Soul Saloon Mpari Stainless The Good Men Tomba Vira

1995 - 1999

Ze beëindigen hun activiteiten bij Fresh Fruit en richten het label Pssst Music op, hun nieuwe uitlaatklep voor de meest uiteenlopende vormen van dansmuziek, waarbij house-muziek altijd de rode draad vormt. In 1999 verschijnt voor het laatst een 12" van René et Gaston: Soiree Dansante.

Discografie René et Gaston

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video René et Gaston

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer