Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RICHARD CAMERON

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Richard Cameron

Periode

1965 - heden

Genre

componist, gitaar, singer-songwriter, tekstschrijver, zang

Online

Website

Pseudoniemen

Deep Throat & La Vida, Fluffy Target

Richard Cameron

Richard Cameron vormt samen met Gerry Arling het duo Arling & Cameron. Daarnaast is hij singer/songwriter, producer, DJ en medeoprichter van de virtuele band Terrorgruppe Schwarzenraben.
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, gitaar, tekstschrijver, zang

Genoemd in de biografie van

1991   Arling & Cameron
1996   Eddy De Clercq
2003   Arling & Cameron

Biografie Richard Cameron

Richard Cameron vormt samen met Gerry Arling het duo Arling & Cameron. Daarnaast is hij singer/songwriter, producer, DJ en medeoprichter van de virtuele band Terrorgruppe Schwarzenraben.

In bezetting van

Arling & Cameron   computer, draaitafels, producer
Cowgum   producer
Deep Throat & La Vida   gitaar, zang
Desert Corbusier   zang
Popcorn (II)   drumcomputer, sampler, synthesizer
Terrorgruppe Schwarzenraben  
V.O.L.V.O.   drumcomputer, sampler, synthesizer

1991 - 2001

Na zijn activiteiten met de Groningse band Desert Corbusier brengt Richard Cameron eind jaren tachtig onder zijn eigen naam en met de band Deep Throat & La Vida muziek uit. Op het Various Backrooms-label verschijnt in 1991 het soloalbum Blind Faith. Met zijn singer-songwriterrepertoire heeft hij geen succes. In Amsterdam is Cameron in de eerste helft van de jaren negentig een van de drijvende krachten achter de easy tune rage. Hij vormt daarna samen met Gerry Arling het duo Arling & Cameron waarmee hij in 2001 de Popprijs wint. Tijdens een Europese tournee in november 2001 krijgen Arling & Cameron in het Spaanse Valensia een ongeluk met hun tourbusje. Richard Cameron scheurt een ruggenwervel.

Arling & Cameron Deep Throat & La Vida Desert Corbusier

2002 - 2005

Cameron gaat enige tijd solo verder en neemt in zijn nieuwe woonplaats Berlijn het album Back op. Het album grijpt terug op zijn eerdere carrière als singer-songwriter. Back wordt in oktober 2004 in Paradiso gepresenteerd met de Belgische groep Das Pop als begeleidingsband. Cameron componeert ook de muziek voor films zoals De Oesters Van Nam Kee en Phileine Zegt Sorry. Samen met zijn vrouw Karin Ras vormt Cameron de virtuele band Terrorgruppe Schwarzenraben waarmee hij optredens verzorgt in Amsterdam, Berlijn en New York. In 2005 maakt Cameron ook muziek onder de naam Fluffy Target.

Terrorgruppe Schwarzenraben

2008

Cameron en Ras maken een remix van Fool For Love voor de Belgische band Das Pop. Ze werken aan hun eerste album onder de naam Mr. & Mrs. Cameron, een plaat met geplande bijdragen van onder meer supermodellen Eva Herzigova en Kate Moss. De productie strandt omdat investeerders het laten afweten.

2009 - 2012

Geïnspireerd door een droom begint Richard Cameron met het maken van schilderijen. In tweeënhalf jaar tijd maakt hij 150 doeken, onder meer portretten van zijn vrouw en DJ Joost van Bellen. Een van de incidentele optredens van Mr. & Mrs. Cameron is in januari 2012 in Silencio, een club in Parijs waarvan het interieur is ontworpen door filmregisseur David Lynch. Eind april 2012 opent het duo in thuisstad Berlijn in Galerie MadeMyDay de expositie Close To Home met eigen schilderijen en werk van onder meer Amsterdamse kunstenaars en ontwerpers.

Discografie Richard Cameron

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Richard Cameron

Audio/Video Richard Cameron

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer