Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RIGBY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Rigby in 2010

Periode

2008 - heden

Genre

pop, rock

Online

Hyves
Officiële website

Rigby

Rigby is de melodieuze rockband rondom zanger en songschrijver Christon Kloosterboer. De bandnaam is afgeleid van het liedje Eleanor Rigby van The Beatles. In 2009 wordt Rigby de huisband van het televisieprogramma De Wereld Draait Door.
Volledige biografie...

Bezetting

Christon Kloosterboer   componist, piano, tekstschrijver, zang
Lars van Starrenburg   basgitaar
Bart Meeldijk   drums

Overige muzikanten

Bob Fridzema   toetsinstrumenten
Eelke Mastebroek   gitaar
Fredo Wagner   gitaar
Clemens Blacquière   achtergrondzang, gitaar
Jimmy van den Nieuwenhuizen   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Rigby

Rigby is de melodieuze rockband rondom zanger en songschrijver Christon Kloosterboer. De bandnaam is afgeleid van het liedje Eleanor Rigby van The Beatles. In 2009 wordt Rigby de huisband van het televisieprogramma De Wereld Draait Door.

2005 - 2006

Christon Kloosterboer (22 september, 1982) doet mee aan het derde seizoen van Idols, de talentenjacht op de commerciële televisiezender RTL4. Hij behaalt de finale, maar wint die niet.

2007

Met de Brits-Nederlandse band XYP, met leden uit Schotland, Engeland, Wales en Nederland, bereikt Kloosterboer met debuutsingle Body To Body in januari de eerste plaats van de Nederlandse Top 40. In november verlaat hij XYP.

XYP

2008

Christon Kloosterboer richt met bevriende muzikanten, die hij kent van het Rotterdamse conservatorium, de band Rigby op om daarmee pop- en rockliedjes te maken voor een breed publiek. De eerste bezetting van zijn band bestaat naast bassist Lars van Starrenburg uit gitarist Clemens Blacquiere, drummer Jimmy van den Nieuwenhuizen (ex-Bad Habit) en gitarist Bart Janssen. De in eigen beheer uitgebrachte eerste single Pass You By, waar ook een zelfgemaakte videoclip bij hoort, wordt vaak op de radio gedraaid en behaalt de 28ste plaats van de Single Top 100. Rigby wordt uitgenodigd voor festivals als Beatstad Heats, de Uitmarkt en de Zwarte Cross en wordt Serious Talent bij Radio 3FM. Live wordt de band aangevuld met toetsenist Bob Fridzema (Stefan Schill Band, ex-Mint). Producer Erwin Musper biedt zijn hulp aan bij de opnamen van het debuutalbum. De opnamen vinden in augustus plaats in Cincinnati, waarna in Amsterdam met Justin Billinger en Michiel Marsman de laatste hand aan de plaat wordt gelegd. Rigby tekent in september bij boekings- en managementbureau AT Productions en bij platenmaatschappij Universal Music. Ondertussen behaalt de single Parade de 95ste plaat van de Single Top 100.

Erwin Musper Mint

2009

Rigby in 2009 Op 29 januari is Rigby voor het eerst te gast in het veelbekeken culturele praatprogramma De Wereld Draait Door. Een paar weken later, op 16 februari, staat de band in de Heineken Music Hall als voorprogramma van de Britse groep Kaiser Chiefs. Everything Must Go is zowel de titel van de derde single als het debuutalbum. Rigby presenteert de cd op 11 juni in de Melkweg te Amsterdam. De cd wordt over het algemeen positief ontvangen in de muziekpers. Muziekblad Oor vergelijkt in het julinummer de 'luchtigheid' en de 'aanstekelijke liedjes' met het werk van Moke en The Sheer. Vanaf september is Rigby een seizoen lang elke laatste vrijdag van de maand de huisband van De Wereld Draait Door. Vlak voor de eerste uitzending verlaten Blacquiere, Van den Nieuwenhuizen en Janssen de band en is Kloosterboer genoodzaakt binnen korte tijd vervangende bandleden te vinden. Met gitarist Eelke Mastebroek, drummer Bart Meeldijk en gitarist Fredo Wagner gaat Rigby het concertseizoen in, waarbij in het najaar van 2009 alle grote podia worden aangedaan als voorprogramma van Moke tijdens hun najaarstournee die op 24 december wordt afgesloten in Paradiso.

Moke The Sheer

2010 - 2011

Rigby in 2010 Rigby speelt in januari 2010 tijdens Noorderslag in de Groningse Oosterpoort op het podium van Serious Talent. Vanaf 5 maart gaat de Everything Must Go Clubtour van start in Sittard. Na drie maanden sluit de band op 3 juni in Den Haag de tournee af. In het voorjaar van 2010 werkt Rigby aan het tweede album dat in de zomer wordt opgenomen in ICP Studios te Brussel. Na hun optredens in januari 2011 tijdens Eurosonic Air in Groningen en Snowevent 2011 in Innsbruck verschijnt in februari de cd Solid Ground, door de band omschreven als 'rauwer, steviger, eigentijdser, meer volwassen'. Rigby figureert met de single Fire in een commercial voor biermerk Grolsch.

2012

Rigby in 2012 Op het derde, in eigen beheer uitgebrachte album Fire & Ice & Sugar & Spice bestaat Rigby uit Christon Kloosterboer, Lars van Starrenburg en Bart Meeldijk. Het trio wordt op plaat terzijde gestaan door gitarist Clemens Blacquière en toetsenist Merijn Eugelink. Samen met producer Robert Goudswaard voegt de band dansinvloeden toe aan de melodieuze rocktracks. De albumpresentatie vindt 6 oktober plaats in Tivoli Oudegracht, Utrecht.

2013

In februari komt de de single Earth Meets Water uit. Het nummer wordt opgepikt door de Britse band Coldplay, die het tipt op hun website. In aanloop naar het nieuwe album brengt de band de single Lighter uit. De bijbehorende clip is opgenomen in Portugal, in de pomgeving bij de villa van schrijfster Heleen van Rooyen. In 2013 bestaat Rigby vijf jaar en viert dat met een uitverkochte jubileumshow in het Utrechtse Tivoli op 24 oktober. Tevens wordt het album Island On Mainland uitgebracht. Het album is grotendeels opgenomen op Waddeneiland Texel. Op het album staan een aantal nieuwe nummers en opnieuw opgenomen versies van oudere tracks. In december komt de kerstsingle (It’s X-mas Night Would You) Please Come Home uit.

Discografie Rigby

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Rigby

Audio/Video Rigby

Video Rigby

Rigby - Lighter (Official...
Rigby - Lighter (Official Video)
Rigby - Earth Meets Water...
Rigby - Earth Meets Water (Official Video)
Everything Must Go
Everything Must Go
Parade
Parade
Rigby - One Song (Officia...
Rigby - One Song (Official Video)
Rigby - Solid Ground
Rigby - Solid Ground
RIGBY - Fire (official vi...
RIGBY - Fire (official video)
Rigby - Time (official v...
Rigby - Time  (official video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
RIGBY - Fire (official video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer