Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROB GOORHUIS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1948 - heden

Genre

hedendaags

Online

home.planet.nl/~warble/

Biografie Rob Goorhuis

Rob Goorhuis werd in 1948 in Amsterdam geboren. Opleiding Hij ontving vanaf zijn dertiende zijn eerste muziekonderricht bij de organist Bernard Bartelink. Na de middelbare school ging hij studeren aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht (voor organist en koorleider). In 1971 behaalde hij aan het Utrechts Conservatorium de einddiploma's piano ...
Volledige biografie...

Biografie Rob Goorhuis

1948

Rob Goorhuis werd in 1948 in Amsterdam geboren.


Opleiding

Hij ontving vanaf zijn dertiende zijn eerste muziekonderricht bij de organist Bernard Bartelink. Na de middelbare school ging hij studeren aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht (voor organist en koorleider). In 1971 behaalde hij aan het Utrechts Conservatorium de einddiploma's piano en koordirectie, tevens studeerde hij enige jaren orkestdirectie bij Paul Hupperts. In 1974 haalde hij aan het Brabants Conservatorium in Tilburg het einddiploma solospel orgel (cum laude) en in 1978 werd aan het Stedelijk Conservatorium in Arnhem het hoofdvak Muziektheorie voltooid.


Activiteiten

Naast componeren was hij ook vele jaren actief als dirigent van diverse koren en orkesten, waarmee hij naast concerten ook radio- en televisieopnames verzorgde. Het Utrechts Begeleidingsorkest stond enige jaren onder zijn leiding. Ook verleende hij medewerking aan dirigentencursussen, onder andere bij de Stichting Samenwerkende Nederlandse Korenorganisaties (SNK). Als organist trad Rob Goorhuis regelmatig op, als solist en als continuo speler bij koren en orkesten. Hij was enige jaren de vaste continuo speler van het Utrechts Barok Consort. Verder is hij actief als jurylid bij solistenconcoursen en concoursen voor blaasorkesten in Nederland, naast de reguliere concoursen jureert hij ondermeer bij het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, de Nederlandse Brassband Kampioenschappen te Zutphen, The Swiss Open Contest en The World Band Festival te Luzern


Composities

Zijn compositorische loopbaan begon met een aantal werken voor kleine bezetting. In 1977 ontving hij van het toenmalige Ministerie van CRM de opdracht tot het schrijven van een werk voor fanfare: Concertino voor Fanfare. Sedertdien kreeg hij verscheidene opdrachten tot het componeren voor blaasorkest van onder andere de SAMO, het Fonds voor de Scheppende Toonkunst, BFO / VARA, Amsterdams Fonds voor de Kunst, de NCRV, van het Wereld Muziek Concours te Kerkrade en de Organisatie Nederlandse Brassband Kampioenschappen. In 2000 schreef hij in opdracht van het Wereld Muziek Concours te Kerkrade het verplichte werk voor brassbands tijdens het 14de WMC in 2001 A Tribute to Henk Badings, een postume, muzikale hulde aan Henk Badings, die veel voor de blaasmuziek betekend heeft.


Prijzen

In 2003 kreeg Goorhuis de Gerard Boedijnpenning van de Samenwerkende Muziekorganisaties Nederland t.g.v. zijn 25-jarig jubileum als componist.

Compact discs
Passion et tendresse - Mirasound 399137 in de uitvoering door Fanfare St. Cecilia Ubachsberg o.l.v. Sjef FickerPassion et tendresse - KRO/Mirasound 99155 in de uitvoering van Fanfare "St. Wiro", St. Odilienberg, o.l.v. Rene Schrader.Poème symphonique - On tour - Het Nederlands Jeugd Fanfare Orkest - World Wind Music 500.015Baxofonia secunda - The Busy Drone - BVHaast CD 9603Op Fanfare - La forza della Loro Vita en Innocent condemned - World Wind Music 500.030 Fantasia is volledig aan zijn werk gewijd - World Wind Music 500.027La Forza Della Loro Vita - World Wind Music 500.032La champion de tir - WVM 500.057.

2003

Discografie Rob Goorhuis

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Rob Goorhuis

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer