Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROB VAN SCHAIK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Rob van Schaik

Periode

04-06-1956 - heden

Genre

basgitaar, componist, gitaar, producer, toetsinstrumenten, zang

Rob van Schaik

Rob van Schaik is componist, tekstdichter, musicus (gitaar, basgitaar, keyboards), vocalist en producer van popmuziek.Vanaf begin jaren 80 vormt Rob van Schaik (gitaar, basgitaar keyboards en zang) samen met Bernard Oattes de formatie (producers- en componistenduo) The Limit. Het duo Van Schaik/Oattes werkt aan composities en producties voor binnen- en ...
Volledige biografie...

Instrumenten

basgitaar, componist, gitaar, producer, toetsinstrumenten, zang

Biografie Rob van Schaik

Rob van Schaik is componist, tekstdichter, musicus (gitaar, basgitaar, keyboards), vocalist en producer van popmuziek.Vanaf begin jaren 80 vormt Rob van Schaik (gitaar, basgitaar keyboards en zang) samen met Bernard Oattes de formatie (producers- en componistenduo) The Limit. Het duo Van Schaik/Oattes werkt aan composities en producties voor binnen- en buitenlandse artiesten. Het duo maakt composities voor onder meer Jan Akkerman, Trini Lopez, Maggie McNeal, The Dolly Dots, Centerfold en Willeke Alberti. Ook werken ze aan producties voor onder meer Future World Orchestra, Five Star, Ceejay, The Revellettes, Forrest, Lillian Day Jackson en Georgie Davis.

In bezetting van

The Limit   producer

1980

Vanaf begin jaren 80 vormt Rob van Schaik (gitaar, basgitaar keyboards en zang) samen met Bernard Oattes de formatie (producers- en componistenduo) The Limit.
Het duo Van Schaik/Oattes werkt aan composities en producties voor binnen- en buitenlandse artiesten. Het duo maakt composities voor onder meer Jan Akkerman, Trini Lopez, Maggie McNeal, The Dolly Dots, Centerfold en Willeke Alberti. Ook werken ze aan producties voor onder meer Future World Orchestra, Five Star, Ceejay, The Revellettes, Forrest, Lillian Day Jackson en Georgie Davis. In 1980 brengen Van Schaik/Oattes als The Limit op het kortstondig platenlabel TTR (Bart van der Laar) de single Photomania uit (TTR WEAN 18 391).

1981

Het nummer Desire van Future World Orchestra komt uit op Dureco 4488 en bereikt nr. 20 in de Nederlandse Top 40(componist/tekstschrijver/producer/zang: Rob van Schaik).

1982

Na een ontmoeting in een lokale muziekwinkel biedt Ben Liebrand, een club-dj in Nijmegen, aan om van de beschikbare outtakes van de track She’s So Divine een 12 inch te knippen. Dit zou zijn eerste remix worden, hij blijkt er talent voor te hebben. Dit vormt het begin van een jarenlange samenwerking. In 1982 volgt de single She’s So Divine (Ariola 104 217).
Ook deze single was in Nederland geen doorslaand succes, maar wordt in New York opgepikt door radiostation WBLS, vervolgens gereleased door Arista in de VS, bereikt nr. 41 in Billboard’s Black Singles Top 100 en nr. 17 in Billboard’s Disco Dance Top 80. Hierna volgen vele landen met een succesvolle release. De totale verkopen in de VS lopen op tot ongeveer 80.000 stuks waarvan pakweg 50.000 12-inches.

Het nummer I’m Not Afraid Of The Future van Future World Orchestra op Dureco 4535 bereikt nr. 26 in de Nederlandse Top 40 (componist/tekstschrijver/producer/zang: Rob van Schaik).

1983

Op basis van het succes van She’s So Divine en opgedane contacten in New York tekenen Van Schaik/Oattes in 1983 een contract met Portrait/CBS in New York. Het album dat geproduceerd wordt voor CBS bevat de track Say Yeah, door Rob van Schaik gezongen samen met Gwen Guthrie, waarop ook een bijdrage te horen is van David Sanborn.

1984 - 1986

Het nummer Say Yeah wordt in 1984/85 een bescheiden top 40 hit in Nederland, maar bereikt in Engeland nr. 14 met een optreden in Top Of The Pops in London als gevolg. In de VS bereikt het nummer Say Yeah nr. 8 in de Disco Dance Top 80. Wereldwijd staat Say Yeah in vele danslijsten op nr. 1. Ten tijde van de release van het album is het duo genoodzaakt wegens juridische redenen de groepsnaam The Limit te veranderen in Oattes Van Schaik (Oattes Van Schaik – The Limit – PRT 27076).

Een ander significant succes in 1985 is de nr. 5 positie in Billboard’s Black Singles/R&B Top 100 van de door Van Schaik/Oattes geschreven en geproduceerde single Love Take Over van Five Star. Wederom nr.8 in Billboard’s Disco Dance top 80 en in Engeland nr. 15 in de popcharts. In Nederland bereikt deze titel nr. 27 in de top 40. Deze track is afkomstig van het uitermate succesvolle debuutalbum Luxury Of Life van de Britse formatie Five Star (die werelwijd rond 1 mljoen albums verkoopt).

1988

Het duo Van Schaik/Oattes bereikt in 1988 met A Little Love van Britse zangeres Ceejay voor de derde keer de nr. 8 positie in Billboard’s Disco Dance top 80. De plaat wordt ook in vrijwel alle landen in Europa en Japan met succes gereleased (Ariola 109 996).

1990 - 1990

The Limit Oattes Van Schaik houdt in 1990 op te bestaan als “recording act” na een mislukt avontuur bij Polygram in New York.

Discografie Rob van Schaik

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Rob van Schaik

Audio/Video Rob van Schaik

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer