Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROB VAN DE LAAR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Persfoto (Bron: officiële website)

Genre

klassiek

Online

Officiële website

Rob van de Laar

Rob van de Laar is een hoornist met een grote voorliefde voor kamermuziek. In 2017 ontvangt hij de Nederlandse Muziekprijs.
Volledige biografie...

Instrumenten

hoorn

Biografie Rob van de Laar

Rob van de Laar is een hoornist met een grote voorliefde voor kamermuziek. In 2017 ontvangt hij de Nederlandse Muziekprijs.

2006 - 2015

Rob van de Laar begint zijn hoornstudie aan het Fontys Conservatorium Tilburg. In 2009 rondt hij zijn bachelor studie af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Herman Jeurissen. Hij vervolgt zijn studie bij Wolfgang Vladar aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst in Wenen.
Van 2008 tot 2013 maakte hij deel uit van het Residentie Orkest. Daarna gaat hij naar het Gelders Orkest. Als solo hoornist remplaceert hij bij gerenommeerde binnen- en buitenlandse orkesten. Van de Laar heeft een grote voorliefde voor kamermuziek en speelt op festivals als het Orlando Festival, het Grachtenfestival, Amersfortissimo en het Tblisi International Wind Festival.

Residentie Orkest

2016

Vanaf juni is hij solo hoornist van het Mozarteumorchester Salzburg.

2017

Begin januari maakt Van de Laar een tournee door de zuidelijke provincies, tijdens de Nieuwjaarsconcerten van de philharmonie zuidnederland. Hij speelt het Hoornconcert no.1 van Richard Strauss. Tijdens die tournee krijgt hij op 4 januari de Nederlandse Muziekprijs. Op diezelfde dag komt zijn debuutalbum uit bij Challenge. Daarop speelt hij Brahms (Hoorntrio), Schumann (Adagio und Allegro), Schubert (Auf dem Strom) en Karl Pilß (Tre pezzi), samen met Thomas Beijer, Mathieu van Bellen en Karin Strobos.

philharmonie zuidnederland

Discografie Rob van de Laar

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Rob van de Laar

Audio/Video Rob van de Laar

Video Rob van de Laar

Volledig optreden Ralph v...
Volledig optreden Ralph van Raat, Rob van de Laar & Matthieu van Bellen op Grachtenfestival Earbites
Rob van de Laar - Hoorntr...
Rob van de Laar - Hoorntrio - Brahms
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Volledig optreden Ralph van Raat, Rob van de Laar & Matthieu van Bellen op Grachtenfestival Earbites

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer