Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROBERT LEE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1967 - heden

Genre

reggae, zang

Robert Lee

Jamaicaanse reggae-zanger die sinds 1999 in Rotterdam woont waar hij met Postmen-frontman Anonymous Mis de cd In Fine Style opneemt.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Overige muzikanten

Remon Stotijn   producer
Ifie Abdoelgafoer   gitaar

Genoemd in de biografie van

2001   Postman

Biografie Robert Lee

Jamaicaanse reggae-zanger die sinds 1999 in Rotterdam woont waar hij met Postmen-frontman Anonymous Mis de cd In Fine Style opneemt.

1985 - 1998

Robert Lee wordt in 1967 geboren op Jamaica en groeit op in het Water House district van Kingston. Zingen doet hij al van jongs af aan op school en in de kerk. In 1985 maakt hij zij plaatdebuut op de compilatie Super Power van de bekende producer King Jammy. Vanaf 1987 scoort hij in Jamaica een paar hitjes en krijgt hij ook buiten zijn geboorteland enige bekendheid omdat zijn nummers op bekende compilatie-albums terechtkomen. Echt doorbreken lukt hem echter niet, waarop Lee besluit de harde Jamaicaanse dancehall scene te verlaten. Hij vertrekt naar Birmingham in Engeland, waar hij als elektricien gaat werken.

1999 - 2001

Tijdens een bezoek aan Rotterdam komt Lee toevallig in de Wow Pow studio terecht en ontmoet hij The Anonymous Mis van The Postmen. De laatste is onder de indruk van de Jamaicaanse zanger en haalt hem over naar Rotterdam te verhuizen. Lee schrijft het nummer Fawaka dat is te horen op het tweede Postmen-album Revival en doet vanaf dat moment regelmatig mee tijdens concerten van The Postmen. Samen met Anonumous Mis begint hij aan de opnamen van een solo-album.

Postmen

2002

Lee begint inmiddels aardig naam te maken in het Nederlandse live-circuit. Hij doet optredens op onder andere Bevrijdingspop in Haarlem, Festival Mundial in Tilburg en Two 77 Splash in de HMH in Amsterdam. In maart komt bij Vrigin zijn eerste single uit, No One Cares. In september verschijnt bij de cd In Fine Style, geproduceerd en mede-geschreven door Anonymous Mis. Een prima reggae-album met maatschappijkritische teksten, dat in de pers goede reacties oplevert. In november wordt bekend dat Lee een Essent Award krijgt.

2003 - 2009

Lee tourt met zijn band door Europa en is te zien op grote festivals als Reggae Geel (Belgiƫ) en Summer Jam (Duitsland). Op de Kaapverdische eilanden staat hij op het programma van het Gamboa festival. Hij runt zijn eigen label Maroon Music.

Discografie Robert Lee

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Robert Lee

Video Robert Lee

Robert Lee - No One Cares
Robert Lee - No One Cares
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Robert Lee - No One Cares

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer