Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROBERTO JACKETTI & THE SCOOTERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Promotiefoto 1995

Periode

1980 - 1990

Genre

pop, pop/rock, ska

Roberto Jacketti & The Scooters

Vooral bij scholieren populaire jeugdige popband.
Volledige biografie...

Bezetting

Barend Middelhoff   saxofoon, toetsinstrumenten
Robert Jak   zang
Erik van der Hoff   gitaar, zang
Bart Corver   gitaar, toetsinstrumenten
Jeroen Booy   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Ruben Hoeke   gitaar

Genoemd in de biografie van

1983   Nico Brandsen
1984   Angela Groothuizen
1988   The Scene
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Roberto Jacketti & The Scooters

Vooral bij scholieren populaire jeugdige popband.

1980 - 1982

De band wordt opgericht door Robert Jak, samen met middelbare school klasgenoten Van der Hoff, Booy en Blanchemanche. Kort daaarna aangevuld met Corver. Omdat Robert veelvuldig in Italië komt, heeft hij de bijnaam Jacketti, vandaar dat voor het eerste optreden de groepsnaam Roberto Jacketti & The Scooters wordt aangenomen. In eerste instantie worden alleen covers gespeeld van onder andere The Jam, Madness en The Specials. Omdat bij de skamuziek een saxofoon bijna een noodzaak is wordt Middelhof erbij gehaald. Wegens moeilijkheden met de studie verlaat Jak de band.

1983

Als Angela Groothuizen een tape van de band hoort, wordt ze zo enthousiast dat ze een platendeal voor de band regelt. Onder leiding van Spargo-gitarist Ruud Mulder wordt voor platenmaatschappij Carrere de single Hot Summernight opgenomen. Deze plaat komt terecht in de tipparade.

Angela Groothuizen Ruud Mulder Spargo

1984

De aanstekelijke single I Save The Day verschijnt en wordt een grote hit. Het album Time reikt tot een zevende plaats in de albumlijst. Ook in Italië en Frankrijk wordt de single een hit. De band ontvangt een Zilveren Harp voor de meest belovende Nederlandse groep. De in september uitgebrachte single Make Me Cry wordt ook een hit.

1985

Promotiefoto 1995 In januari verschijnt de single Preaching gevolgd door het album Oh Not Again. De band brengt ook op dit album vrolijke, aanstekelijke liedjes. Het album verkoopt minder dan zijn voorganger, maar bereikt toch een eenendertigste plaats in de albumlijst. In mei verschijnt de single One Day Is Not Enough gevolgd door de singles Make Me Smile en So I Say welke bescheiden hits worden. De band treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland.

1986

In januari verschijnt de single This Must Be Love, deze single komt niet verder dan de tipparade, evenals de in juni uitgebrachte single Soul Of Rock & Roll.

1987

Het album Madman verschijnt bij de platenmaatschappij Touchdown. Dit album bereikt de albumlijst niet. De single 'Arriverderci' wordt een bescheiden hit.

1988

Het door Henk Temming en Sander van Herk (Het Goede Doel) geproduceerde Love Cat blijft steken op een vijfentwintigste plaats in de top 40. Een korte rustpauze volgt.

Het Goede Doel

1989

De band neemt deel aan het internationale popfestival Help For Armenia in Moskou. Omdat de andere bandleden het te druk hebben met werk gaat de half Russische Van der Hoff, met de groep van zijn broer, naar Moskou. Na terugkeer worden The Scooters defenitief ontbonden. Van der Hof gaat solo verder als Roberto Jacketti. In die hoedanigheid brengt hij de single Russian Spy And I (het oude succes van The Hunters) uit. Deze komt niet verder dan de tipparade.

1990

Van der Hoff stopt zijn muzikale carrière en legt zich toe op het regisseren voor televisie. In die hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor televisieprogramma's als Applaus (KRO), Taxi (NCRV), Quatro (NCRV) en de Alles Kits Kwis (AKN) Hij is vennoot en mede-oprichter van Blaz-Hoffski. Booy wordt drummer bij The Scene, Blanchemanche is geluidstechnicus en Corver volgt een cursus managment. Middelhof begeleidt gitarist Harry Sacksioni en ontwikkelt zich tot een gerespecteerd jazzmuzikant.

Harry Sacksioni The Scene

2002

Erik van der Hoff presenteert voor de Amsterdamse zender AT5 onder meer enkele afleveringen in de zomerserie De Zwoele Stad. Op 16 november vindt in de Heineken Music Hall voor de tweede keer het evenement 80's Flashback: The Party plaats. Speciaal voor dit evenement komt Roberto Jacketti & The Scooters weer bij elkaar voor een reünieoptreden. Alleen Barend Middelhoff kan er niet bij zijn omdat hij in het buitenland woont.

2003

De reünie krijgt een vervolg met een optreden in januari tijdens Vrienden van Amstel Live in Ahoy'. Het nummer Get Out In The Sunshine van Roberto Jacketti & The Scooters is in het voorjaar te horen in een commercial van C&A voor zomerse T-shirts. Het nummer komt ook op single uit.

2006

Erik van der Hoff figureert in een reclamespotje voor Johma.

Discografie Roberto Jacketti & The Scooters

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Roberto Jacketti & The Scooters

Audio/Video Roberto Jacketti & The Scooters

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer