Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RONNIE RUYSDAEL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Ronnie Ruysdael

Periode

14-06-1953 - heden

Genre

amusementsmuziek, levenslied, Nederlandstalig, zang

Online

Hyves
Website

Pseudoniemen

Ronnie Ruysdael

Ronnie Ruysdael

Ronnie Ruysdael (echte naam: Jan Rabbers, Amsterdam, 14 juni 1953) maakt negentien jaar deel uit van feestband De Sjonnies, samen met 'zonen' Friso en Konstantijn. Met De Sjonnies laat Ronnie zijn voorliefde horen voor de Hollandse smartlap. In november 2009 brengt hij zijn single Nooit Meer uit, het begin van ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2009   De Sjonnies

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

19-2-22, Grootste Feestcafé van Nederland, Amsterdam

Biografie Ronnie Ruysdael

Ronnie Ruysdael (echte naam: Jan Rabbers, Amsterdam, 14 juni 1953) maakt negentien jaar deel uit van feestband De Sjonnies, samen met 'zonen' Friso en Konstantijn. Met De Sjonnies laat Ronnie zijn voorliefde horen voor de Hollandse smartlap. In november 2009 brengt hij zijn single Nooit Meer uit, het begin van zijn solocarrière. Zijn eerste soloalbum Oud en Nieuw verschijnt op 1-1-2011. Naast optredens verzorgt Ronnie ook presentatie tijdens diverse evenementen, zoals de filebingo bij Q-music en de uitreiking van de originele Rembrandt. Ook is hij regelmatig als jurylid te zien voor Omroep Gelderland. De single Eet Veel Bananen (2012) is een duet met Zanger Rinus op de melodie van het lied van de toreador uit de opera Carmen van Georges Bizet.

In bezetting van

De Sjonnies   zang

Discografie Ronnie Ruysdael

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ronnie Ruysdael

Audio/Video Ronnie Ruysdael

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer