Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROOTSCLUB

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Rootsclub

Periode

2003 - heden

Genre

Americana, bluegrass, bluesrock, country, tex-mex

Rootsclub

Rootsclub komt voort uit de gelijknamige maandelijkse Americana-avonden in Maloe Melo te Amsterdam, in 2003 gestart door Jan 'The Lazyman' van Doorn en Rik van Doorn uit Lazy Sunday Dream en gitarist/zanger Bert Boot. De avond groeit uit tot een fenomeen in de rootsscene en trekt veel bekende nationale en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Rik Van Doorn   basgitaar, gitaar, zang
René Windig   mondharmonica
Louis Ter Burg   banjo, drums, mandoline
Jur Scherpenzeel   accordeon
Jan Van Doorn   mondharmonica, wasbord, zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Rootsclub

Rootsclub komt voort uit de gelijknamige maandelijkse Americana-avonden in Maloe Melo te Amsterdam, in 2003 gestart door Jan 'The Lazyman' van Doorn en Rik van Doorn uit Lazy Sunday Dream en gitarist/zanger Bert Boot. De avond groeit uit tot een fenomeen in de rootsscene en trekt veel bekende nationale en internationale namen waaronder Tim Easton, Joshie Kohn, Broken Spoke, Blue Moon Boys, Tennessee Studs, Marcel Scherpenzeel, T-99, Hackensaw Boys en The Gourds. Vanaf 2005 speelt de negenkoppige vaste begeleidingsband van de Rootsclub ook buiten de hoofdstad, onder meer tijdens het Crossing Border Festival samen met schrijver Jan van Mersbergen. De band bevat leden uit onder meer de bands Jack Of Hearts, Wilma's, Lazy Sunday Dream, Raggende Manne en 4tuoze Matrozen. Op Rosa Records verschijnt in het voorjaar van 2007 een debuutalbum vol country, bluegrass, folk, blues, soul, tex-mex en rock-'n-roll.

Discografie Rootsclub

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Rootsclub

Audio/Video Rootsclub

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer