Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROSS CURRY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Ross Curry in 2011

Periode

1996 - heden

Genre

gitaar, rock, zang

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Shamus

Ross Curry

Ross Curry maakt deel uit van de Amsterdamse band Spo Dee O Dee voordat hij een solocarrière begint.
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, zang

Overige muzikanten

Jeroen den Hengst   gitaar
Hajo De Boer   drums

Genoemd in de biografie van

1995   Beatcream
1996   Jeroen den Hengst
1997   Spo Dee O Dee
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Ross Curry

Ross Curry maakt deel uit van de Amsterdamse band Spo Dee O Dee voordat hij een solocarrière begint.

In bezetting van

Otis Redding Revue   zang
Spo Dee O Dee   gitaar, zang

1985 - 2004

Ross Curry groeit op Liverpool waar hij geïnspireerd wordt door muziek van The Beatles, The Rolling Stones, Led Zeppelin, Slade en T-Rex. In Nederland start Curry zijn muzikale carrière in de hardcoregroep Blatant Yobs waar hij in de periode 1983-1988 achter de drums zit. Hij speelt tussen 1985 en 1988 gitaar bij new wavegroep This Dawn. De meeste bekendheid krijgt Curry met de rockband Spo Dee O Dee (1988-1994). De zanger/gitarist brengt onder de naam Shamus in 1996 de cd Doolally uit. Dit in Engeland opgenomen album staat geheel in het teken van de Britpop en laat invloeden horen van The Beatles, Oasis en Paul Weller. De cd oogst lovende kritieken. Curry levert gastbijdragen op platen van Julia P. Hersheimer, Antic Hay (1993), Kim Snelten (1994), Alison Gross (1994), Ro & Paradise Funk (1996), Jan Smit van Jan Smit & His Silver Twins (1998) en Wally Tax (2002). De muzikant tourt door het land met speciale tribute tournees met muziek van Jimi Hendrix, Ots Redding, Thin Lizzy, The Beatles en Small Faces. De albums Ross Curry (2000), 69 (2000 - nooit uitgebracht) en Hope Springs Eternal (2005, met voornamelijk akoestische songs) verschijnen onder zijn eigen naam. In 2004-2005 speelt Curry de rol van Lenny in de rockopera Ren Lenny Ren van Acda & De Munnik.

Acda en De Munnik Otis Redding Revue Spo Dee O Dee

2010 - 2011

Ross Curry vormt een trio met bassist Diets Dijkstra (ex-Johan) en drummer Sin Banovic (o.a. Capeman, Clemens VandeVen, Mala Vita) en gaat met hen een dag de studio in om een aantal nieuwe songs op te nemen. Het songmateriaal verschijnt op New Life en het trio doet optredens.

Clemens VandeVen Johan Mala Vita

Discografie Ross Curry

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ross Curry

Audio/Video Ross Curry

Video Ross Curry

ROSS CURRY
ROSS CURRY
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
ROSS CURRY

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer