Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RUBATONG

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Rubatong

Periode

2008 - heden

Genre

blues, pop/rock

Rubatong

Rubatong is een initiatief van vocalist Han Buhrs (o.a. Motobs, Palinckx en Sumbur). De band bestaat verder uit bassist Luc Ex (ex-The Ex), hedendaags slagwerkster Tatiana Koleva en gitarist René van Barneveld (ex-Urban Dance Squad). Op het eerste, titelloze album (2011), met zeer weinig overdubs opgenomen in de Amsterdamse Studio ...
Volledige biografie...

Bezetting

Han Buhrs   zang
Luc Klaasen   basgitaar
René van Barneveld   gitaar
Tatiana Koleva   marimba, percussie

Genoemd in de biografie van

2010   Urban Dance Squad

Biografie Rubatong

Rubatong is een initiatief van vocalist Han Buhrs (o.a. Motobs, Palinckx en Sumbur). De band bestaat verder uit bassist Luc Ex (ex-The Ex), hedendaags slagwerkster Tatiana Koleva en gitarist René van Barneveld (ex-Urban Dance Squad). Op het eerste, titelloze album (2011), met zeer weinig overdubs opgenomen in de Amsterdamse Studio 150 door Zlaya Hadzic, wordt geïmproviseerd, gerockt en liederen gecombineerd met hedendaags klassieke elementen. Elk stuk op de cd is als een korte film, opgebouwd rond teksten en een rudimentair compositorisch plan. Rubatong classificeert de muziek zelf als 'hedendaagse blues'. De veelal associatieve teksten worden gezongen in het Engels, Nederlands, Frans en doe-het-zelf-Duits.

Discografie Rubatong

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Rubatong

Audio/Video Rubatong

Video Rubatong

rubatong-** F vooraF **
rubatong-** F vooraF **
Rubatong-**In A Haze**
Rubatong-**In A Haze**
Rubatong-**U-Turns**
Rubatong-**U-Turns**
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Rubatong-**U-Turns**

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer