Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SAN PROPER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

San Proper in 2012

Periode

10-12-1977 - heden

Genre

dance, disco, house, Italo

San Proper

San Proper (Ron van der Sanden) is een house- en technoproducer uit Amsterdam. In de tweede helft van de jaren negentig is hij gitarist van de funk- en hiphopband Mindmenders. De groep wint in 1999 De Grote Prijs Van Nederland. Kort daarna verlaat hij de band en focust hij ...
Volledige biografie...

Bezetting

Ron Van Der Sanden   draaitafels, elektronica, producer

Genoemd in de biografie van

2000   Mindmenders

Biografie San Proper

San Proper (Ron van der Sanden) is een house- en technoproducer uit Amsterdam. In de tweede helft van de jaren negentig is hij gitarist van de funk- en hiphopband Mindmenders. De groep wint in 1999 De Grote Prijs Van Nederland. Kort daarna verlaat hij de band en focust hij zich op een solocarrière als producer en DJ. Proper organiseert programma's in Amsterdamse clubs als Mazzo, Bitterzoet, Club 11 en Sugar Factory. In 1998 start hij samen met Alan Luna de nachtclub Choque, voor liefhebbers van warmer klinkende house. Vanaf 2000 draait hij regelmatig onder de vlag van Rush Hour op locaties als Zuid-As (Rush Hour Select) en Paradiso (Paradisco2000). Op de clubavonden onder de naam The Black Disco Bust draait hij old school underground disco. Proper is met Tom Trago, Lupe en Martin Duvall verantwoordelijk voor Italo Elite, een Amsterdamse clubavond geheel gewijd aan Italo. Hij maakt vanaf 2007 deel uit van Casper Tielrooij en Thomas Martojo's organisatie Dekmantel, platform voor vernieuwende house. In hetzelfde jaar gaat ook zijn Proper A'dam Family Series van start, te beginnen met een 12" samen met Steven de Peven (Rednose Distrikt). Deel vier in de serie, met O-Boogie, wordt onder meer opgepikt door Laurent Garnier. Proper maakt remixen voor onder anderen Ricardo Villalobos, Zuco 103, Catwash, LeLe, Arjuna Shiks en Tom Trago. Onder de naam St. Propre brengt hij disco uit op Raw Meat Records. Eind 2009 stelt de producer een DJ-set samen waarbij hij zijn digitale set-up combineert met live gespeelde instrumenten. De presentatie hiervan vindt plaats tijdens het jaarlijkse Amsterdam Dance Event. In februari 2010 gaat een liveshow van start onder de naam The Dirt Machine, samen met Tom Trago met wie hij sinds 2008 ook aan een album werkt. San Propers eerste volwaardige soloalbum Animal is gemixt door Ricardo Villalobos en verschijnt in juni 2012 op vinyl bij Rush Hour.

Discografie San Proper

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's San Proper

Audio/Video San Proper

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer