Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SANDER VAN DOORN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1979 - heden

Genre

DJ, draaitafels, house, producer, progressive, techno, trance

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Filterfunk, Purple Haze, Sam Sharp, Sander Van Doorn, Sandler

Sander van Doorn

Sander van Doorn (echte naam: Sander Ketelaars, Eindhoven, 28 februari 1979) is een danceproducer en DJ die onder verschillende aliassen opereert: Sandler, Sam Sharp, Filterfunk en Purple Haze. Zijn succes begint in Engeland waar hij wordt gevraagd een Essential Mix te maken voor BBC Radio 1. In Nederland draait hij ...
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels, producer

Genoemd in de biografie van

1988   Hardwell
2013   Firebeatz

Biografie Sander van Doorn

Sander van Doorn (echte naam: Sander Ketelaars, Eindhoven, 28 februari 1979) is een danceproducer en DJ die onder verschillende aliassen opereert: Sandler, Sam Sharp, Filterfunk en Purple Haze. Zijn succes begint in Engeland waar hij wordt gevraagd een Essential Mix te maken voor BBC Radio 1. In Nederland draait hij op grote evenementen als Dance Valley en Trance Energy. Hij staat in 2007 op nummer 15 in de internationale DJ Top 100. Zijn eerste artiestenalbum Supernaturalistic verschijnt in maart 2008 wereldwijd en bevat onder meer de clubhits By Any Demand, Grasshopper en Riff. De single Close My Eyes (2009) bevat vocalen van het Britse popidool Robbie Williams. In maart 2011 wint Sander van Doorn een Zilveren Harp.

Discografie Sander van Doorn

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Sander van Doorn

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer