Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SASJA BROUWERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1972 - heden

Genre

musical, Nederlandstalig, pop, songfestival, zang

Online

Officiële website

Sasja Brouwers

Sasja Brouwers zingt in musicals en maakt lichtvoetige, voornamelijk Nederlandstalige popliedjes.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Biografie Sasja Brouwers

Sasja Brouwers zingt in musicals en maakt lichtvoetige, voornamelijk Nederlandstalige popliedjes.

1980 - 1996

Sasja Brouwers (Amsterdam, 9 november 1972) volgt twee jaar de opleiding zang en lichte muziek aan het conservatorium, krijgt zangles van Maria Rondel en Margriet Eshuijs en acteerlessen van o.a. Jan Willem Sterneberg, Ruud van Hemert en Frederik de Groot. Ze zingt in de musicals Tien Is Te Veel (als onderdeel van het Nederlandse Kindertheater), No, No Nanette, Cyrano en Tien. Ze schrijft zich in bij een castingbureau en speelt gastrollen in de soapseries Goede Tijden Slechte Tijden, Vrouwenvleugel, Onderweg Naar Morgen en Vrienden Voor Het Leven. De zangeres is winnares van Gerard Joling´s tv-programma Karaoke Op 4. De stem van Brouwers is ook te horen in jingles voor verschillende radio- en televisiezenders.

Gerard Joling Margriet Eshuijs

1997

In september verschijnt haar eerste single Maar Als Je Kleur Bekent. De single belandt onder meer bij Peter Jan Rens die Sasja uitnodigt als gast in zijn programma The Late Night Show. Met een cameraploeg volgt hij de zangeres in enkele uitzendingen om te laten zien wat er voor nodig is om een artiest door te laten breken bij het grote publiek. Het programma maakt van Sasja Brouwers een bekende Nederlander.

1998 - 2002

Na de release van de single Jij Bent De Enige gaat Sasja Brouwers de studio in om met Pim Koopman en producer Cor van Raaijen haar debuutalbum Jong En Mooi op te nemen. Pim Koopman bezoekt samen met producer Jeroen Englebert een optreden van de zangeres en raakt daardoor geïnspireerd tot het schrijven van nieuwe liedjesmateriaal.

Pim Koopman

2003

Jeroen Englebert schrijft voor het Nationaal Songfestival het liedje Rauw. Op 22 februari voert Sasja Brouwers het liedje uit tijdens de vierde voorronde van het Songfestival. Ze haalt er niet de finale mee. Rauw verschijnt op single en behaalt de negende plaats in de Nationale Top 30. Begin oktober doet de zangeres mee aan het Vijfde Streeksongfestival in Enschede. Met het door Edwin van Hoevelaken geschreven lied Ik Wil Schreeuwen behaalt ze de tweede plaats, net achter winnaars Vals licht.

2004

Sasja Brouwers schakelt over op Engelstalig repertoire. Ze probeert voor de tweede maal een finaleplek te behalen tijdens het Nationaal Songfestival met een nummer dat is geschreven door Gerard James Borg en Philip Vella uit Malta. Haar bijdrage wordt niet geselecteerd. Ook haar poging om deel te nemen aan Eurosong in Vlaanderen strandt.

Discografie Sasja Brouwers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Sasja Brouwers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer