Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SAT-R-DAY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Sat-R-Day

Periode

1996 - heden

Genre

R&B

Sat-R-Day

Zangtrio dat lange tijd Nederlandse r&b-talenten van nummers voorziet en producerend een naam opbouwt, voor ze zelf op de voorgrond treden.
Volledige biografie...

Bezetting

Clarence York   rap, zang
Ivan Peroti   zang
Mitchell Kroon   toetsinstrumenten, zang

Genoemd in de biografie van

1991   Rutger Kroese
1998   Dignity
1998   Leona Philippo
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Sat-R-Day

Zangtrio dat lange tijd Nederlandse r&b-talenten van nummers voorziet en producerend een naam opbouwt, voor ze zelf op de voorgrond treden.

1996 - 1999

Het trio schrijft nummers en doet productiewerk voor artiesten als Dignity, Nasty, Re-Play en het No Sweat-project. Ze staan in het voorprogramma van r&b-sterren als Az Yet, Ultimate Kaos, Uncle Sam, Silk, Dru Hill en Allure.

Dignity Nasty Re-play

1996

Mitch 'Crown' Kroon en zijn neef Clarence 'C-DaDa' York doen auditie bij producer Rutger 'Rutti'' Kroese van Cruise Control. Hij is danig onder de indruk. Hij haalt Ivan 'I.V.' Peroti erbij en Sat-r-day wordt opgericht.

1998

Sat-R-Day In maart en april verschijnen twee compilaties, met daarop de track All This Love. Aan het eind van het jaar verschijnt echter pas de eerste officiele Sat-r-day-single. Het is de cover Do It Anyway You Wanna. Het nummer loopt vlot de Mega Top 100 in.

1999

In de Amsterdamse Cruise Control Studio's wordt gewerkt aan het debuutalbum The Weekend Is For You.

2000

The Weekend Is For You verschijnt. De eerste single van het album is (I'm Diggin' Yo) Steelo.

2003

In het voorjaar verschijn Don't Go. De single bevat een gastbijdrage van de Amerikaanse rapper Coolio. De single The Rules komt midden juli uit. Beide tracks staam op het tweede album That's How We're Livin', dat in het najaar uitkomt.

2006

Sat-R-Day levert een bijdrage in het nummer Lukt Je Toch Niet op het debuutalbum Negativitijdperk van rapper Negativ (D-Men).

D-Men

2011 - 2012

In 2011 schrijft Ivan Peroti nummers voor onder anderen Ben Saunders en Jenny Lane. Op 26 februari 2012 doet hij mee aan het Nationaal Songfestival met het nummer Take Me As I Am, geschreven door Alain Clark.

Alain Clark Ben Saunders

Discografie Sat-R-Day

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Sat-R-Day

Audio/Video Sat-R-Day

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer