Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SATINDRA KALPOE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Wikiportret van Satindra Kalpoe

Periode

17-08-1970 - heden

Genre

drums, sessiemuzikanten

Satindra Kalpoe

Satindra Kalpoe speelt jaren bij Anouk en drumt onder meer bij de soul- en hiphopformatie Relax.
Volledige biografie...

Instrumenten

drums

Genoemd in de biografie van

1990   Bart van Veen
2008   Boris

Biografie Satindra Kalpoe

Satindra Kalpoe speelt jaren bij Anouk en drumt onder meer bij de soul- en hiphopformatie Relax.

In bezetting van

Anouk   drums
Boris   drums
Orfeo   drums
Relax   drums
Rose   drums
Schradinova   drums
Tasha's World   drums

1970

Satindra Kalpoe wordt geboren op 17 augustus 1970 in Paramaribo, Suriname.

1974

Op 4-jarige leeftijd komt hij naar Nederland en gaat met zijn ouders in Amsterdam wonen. Zijn vader en grootvader brengen muziek in het huis en Satindra doet met sambaballen enthousiast mee.

1981

Hij krijgt een drumstel cadeau waar hij ruim een jaar op speelt. Dan verliest hij zijn interesse in het instrument en gooit de drumstokken in de hoek van de kamer. Daar blijven ze jaren liggen.

1988

Op de middelbare school zijn er diverse bandjes actief. Het muziek maken begint bij Kalpoe weer te jeuken en hij sluit zich aan bij een band. De drummer krijgt er zoveel plezier in dat hij uren per dag oefent.

1990

In 1990 gaat hij in Rotterdam wonen waar hij aan het conservatorium gaat studeren. Hij studeert uren per dag en loopt 's avonds allerlei jamsessies af. Kalpoe leert veel muzikanten kennen en speelt in verschillende bandjes.

1993 - 1995

Door zijn ijver rondt hij in drie jaar het conservatorium af. In 1993 richt de gitarist Derk Groen de groep el Fluviá op en Kalpoe is van de partij. De band speelt wereldmuziek en staat hetzelfde jaar nog in de finale van het Heineken Crossover Festival waar ze derde worden. In 1995 is el Fluviá finalist van de Grote Prijs. Ze winnen niet, maar brengen kort daarna wel hun gelijknamige debuutalbum uit. Daarna wordt er weinig meer van de band vernomen en gaat Kalpoe in coverbands spelen.

1997 - 2002

Anouk is met haar eerste plaat bezig als Kalpoe de band komt versterken. Met Anouk en Bart van Veen schrijft hij haar eerste grote hit Nobody's Wife die in 1997 de hitlijsten bestormt.Hij tourt met de zangeres en speelt de drumpartijen in van haar tweede plaat Urban Solitude die in 2000 uitkomt. In de zomer van 2001 volgt er een tour, maar dan ontslaat de zangeres haar band. Kalpoe moet plaatsmaken voor Hans Eijkenaar. In het najaar wordt hij gevraagd om in de band van soulzangeres Rose te drummen. Hij duikt ook de studio in om haar debuut Trust in te spelen. In bijna dezelfde periode gaat hij ook drummen bij een andere Nederlandse soulzangeres: Tasha's World.

Anouk Hans Eijkenaar Rose Tasha's World

2003

In 2003 vervangt hij drummer Jonas Filtenborg bij Relax en wordt vast bandlid. Hierdoor heeft hij geen tijd meer om samen te werken met Rose en Tasha's World. Met Relax reist hij in het voorjaar twee keer naar Afrika en staat hij in juni op Pinkpop. Van de groep verschijnt de DVD Live@ Panama - Much More, Nothing Less.

Relax

2004

Platenmaatschappij Warner zet wegens bezuinigingsmaatregelen alle Nederlandse bands op straat. Relax wordt ook bedankt voor bewezen diensten. De groep laat zich niet uit het veld slaan en werkt in de zomer aan een nieuw album.

2008

Kalpoe maakt deel uit van de nieuwe band rondom zanger Boris en tourt mee ter promotie van diens derde album Live My Life.

Boris

2009

Kalpoe een vaste sessieleider bij Jam de la Crème,een van de grootste jamsessies van Nederland. Ze doen onder andere de festivals Oerol, The Haque Jazz en het Hongaarse Sziget aan.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Satindra Kalpoe

Audio/Video Satindra Kalpoe

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer