Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SATYRIAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Satyrian

Periode

2005 - heden

Genre

gothic

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Danse Macabre

Satyrian

Satyrian is een Europese gothicband met leden uit Nederland, Duitsland, Finland en Servië die donkere teksten combineert met new wave, rock, klassieke orkestraties, piano en stevige gitaren. Onder de naam Danse Macabre beginnen in december 2002 in de Duitse Spacelab Studio de opnamen voor het album Eternitas met drummer Merijn ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jan Yrlund   gitaar
Oliver Philipps   arrangeur, piano, producer
Judith Stüber   zang
Milos Maricevic   basgitaar
Kemi Vita   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2006   The Dreamside

Biografie Satyrian

Satyrian is een Europese gothicband met leden uit Nederland, Duitsland, Finland en Servië die donkere teksten combineert met new wave, rock, klassieke orkestraties, piano en stevige gitaren. Onder de naam Danse Macabre beginnen in december 2002 in de Duitse Spacelab Studio de opnamen voor het album Eternitas met drummer Merijn Mol (The Dreamside), bassist Milos Marisevic, gitarist Jan 'Örkki' Yrlund (ex-Lacrimosa, Prestige, Imperia, Angel, Delain), pianist/producer Oliver Philipps (Everon) en de zangeressen Kemi Vita (The Dreamside) en Judith 'Ciara' Stüber. Met zanger Roman Schönsee (ex-Pyogenesis, The Bloodline, The Dreamside) gaat de band op tournee door Finland waarna in 2004 de opnamen in Duitsland worden voortgezet. Onder de nieuwe naam Satyrian tekent de band in de herfst van 2005 een platencontract bij het label Lion Music.

Discografie Satyrian

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Satyrian

Audio/Video Satyrian

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer