Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SHORT '66

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1964 - 1969

Genre

Nederbiet

Pseudoniemen

Golden Corvairs

Short '66

Short '66 (voorheen Golden Corvairs) is een Nederbietgroep uit Amsterdam met zanger Ben de Roest. Het geluid is verwant met de Britse groep The Small Faces, maar de band speelt live soms ook oude, meestal instrumentale covers. Enkele singles worden opgenomen in de Britse Pye Studio's. De single Going My ...
Volledige biografie...

Bezetting

Ralph Norman   gitaar, zang
Ben de Roest   zang
Paul Thé   gitaar, zang
Jerry Göbel   drums

Biografie Short '66

Short '66 (voorheen Golden Corvairs) is een Nederbietgroep uit Amsterdam met zanger Ben de Roest. Het geluid is verwant met de Britse groep The Small Faces, maar de band speelt live soms ook oude, meestal instrumentale covers. Enkele singles worden opgenomen in de Britse Pye Studio's. De single Going My Way/Come The Day uit 1968 wordt geschreven door The Fortunes met een arrangement door Bert Paige. De Britse band is aanwezig in de studio van Phonogram tijdens de opnamen van de single.

Discografie Short '66

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Short '66

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer