Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SIMPLON

Overzicht | Biografie | Foto's | Audio/Video

Online

website

Simplon

Het Groningse Simplon is in de kraakscene van de jaren zeventig ontstaan en was ooit het huispodium van punkband de Boegies. Tegenwoordig is het een breed georiënteerd cultureel centrum, met een doelgroep van 16 tot 26 jaar. Er zijn twee zalen en een café, waar ook exposities worden gehouden. Regelmatig ...
Volledige biografie...

Biografie Simplon

Het Groningse Simplon is in de kraakscene van de jaren zeventig ontstaan en was ooit het huispodium van punkband de Boegies. Tegenwoordig is het een breed georiënteerd cultureel centrum, met een doelgroep van 16 tot 26 jaar. Er zijn twee zalen en een café, waar ook exposities worden gehouden. Regelmatig terugkerende concepten zijn technofeest Technootjes, drum 'n bass-feest Machtig en dubstepavond Dub&Dwars. Jong talent uit de omgeving krijgt elke donderdag een podium op Perron Simplon.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Simplon

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer