Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SJAKIE SCHRAM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Sjakie Schram

Periode

02-02-1927 - 20-05-1989

Genre

amusementsmuziek, carnaval, Nederlandstalig, zang

Sjakie Schram

Sjakie Schram is een vrolijke, besnorde Amsterdamse volkszanger die in 1966 de derde plaats van de Top 40 haalt met de carnavalssingle Glaasje Op... Laat Je Rijden, geschreven door o.a. radiomaker Willem van Kooten onder het pseudoniem Joost den Draaijer. Het liedje wordt gebruikt voor een campagne tegen alcoholmisbruik ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1965   Bassie & Adriaan
1968   De Twee Pinten
1973   Nick Mackenzie

Biografie Sjakie Schram

Sjakie Schram is een vrolijke, besnorde Amsterdamse volkszanger die in 1966 de derde plaats van de Top 40 haalt met de carnavalssingle Glaasje Op... Laat Je Rijden, geschreven door o.a. radiomaker Willem van Kooten onder het pseudoniem Joost den Draaijer. Het liedje wordt gebruikt voor een campagne tegen alcoholmisbruik in het verkeer. Andere singles van Schram, onder meer het door Bas van Toor (Bassie en Adriaa) geschreven 'k Heb Niets Gezien en het door Jack Jersey geschreven nummer Zuster Oh Zuster, weten het succes van Glaasje Op... Laat Je Rijden niet te evenaren.

Discografie Sjakie Schram

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Sjakie Schram

Audio/Video Sjakie Schram

Video Sjakie Schram

Sjakie Schram ♪ Ik Rotzoo...
Sjakie Schram ♪ Ik Rotzooi Maar Wat An ♫
Sjakie Schram ♪ Hé...Bel ...
Sjakie Schram ♪ Hé...Bel de Wegenwacht ♫
Sjakie Schram ♪ Geniet Er...
Sjakie Schram ♪ Geniet Er Dus Maar Van ♫
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Sjakie Schram ♪ Geniet Er Dus Maar Van ♫

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer