Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SLAUERHOFF

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Slauerhoff

Periode

1982 - 1989

Genre

new wave

Slauerhoff

Slauerhoff is new wave uit Amsterdam. De band is vernoemd naar dichter en romanschrijver Slauerhoff (1898-1936). De naam van hun eigen label S en A is afgeleid van de verhalenbundel Schuim En Asch. Een van de hoogtepunten in de carrière van de band is een optreden in Moskou in 1988 ...
Volledige biografie...

Bezetting

Arno Haijtema   gitaar, trompet
Rogier Dijkman   saxofoon, zang
Dirk de Vries   gitaar
Mark Drillich   basgitaar
Rob Smits   drums

Overige muzikanten

Thomas Jiskoot   toetsinstrumenten
Guus Glass   drums

Genoemd in de biografie van

1988   Jump! Dickie! Jump!
1988   Kong

Biografie Slauerhoff

Slauerhoff is new wave uit Amsterdam. De band is vernoemd naar dichter en romanschrijver Slauerhoff (1898-1936). De naam van hun eigen label S en A is afgeleid van de verhalenbundel Schuim En Asch. Een van de hoogtepunten in de carrière van de band is een optreden in Moskou in 1988 samen met Jump! Dickie! Jump! Een verslag van de reis door gitarist/trompettist Arno Haijtema wordt gepubliceerd in De Volkskrant. Gitarist Dirk de Vries en bassist Mark Drillich gaan verder met de quadrafonische band Kong. De Vries is samen met Roelof Jan Minneboo ook actief in de experimentele groep Throw Me Your Finger. Zanger Rogier Dijkman is werkzaam als cameraman en documentairemaker.

Discografie Slauerhoff

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Slauerhoff

Audio/Video Slauerhoff

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer