Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SOFIE WINTERSON

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1986 - heden

Genre

gitaar, Nederlandstalig, percussie, singer-songwriter, viool, zang

Online

Officiële website
Facebook

Sofie Winterson

Sofie Winterson is de Amsterdamse singer-songwriter Sofie van Dijck (1986). Tot 2012 maakt ze met haar zus Cato en broer Joost deel uit van The Souldiers. Deze soul- en funkband tourt in 2008 en 2009 door de Verenigde Staten, Japan en Nieuw Zeeland en is in 2010 enkele maanden de ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, percussie, viool, zang

Overige muzikanten

Rutger van Woudenberg   gitaar
Illan Voshol   drums
Lyckle de Jong   toetsinstrumenten

Biografie Sofie Winterson

Sofie Winterson is de Amsterdamse singer-songwriter Sofie van Dijck (1986). Tot 2012 maakt ze met haar zus Cato en broer Joost deel uit van The Souldiers. Deze soul- en funkband tourt in 2008 en 2009 door de Verenigde Staten, Japan en Nieuw Zeeland en is in 2010 enkele maanden de huisband van De Wereld Draait Door tijdens de uitzendingen op de laatste vrijdag van de maand. Met gitarist Rutger van Woudenberg (Wooden Saints), drummer Illan Voshol (Captain Fairwell) en toetsenist Lyckle de Jong (AllesBehalve) neemt ze in 2012 de Your Eyes EP op waarvan het titelnummer in de lente van 2013 wordt gebruikt in een reclamecampagne voor een epileerapparaat van het merk Braun. Winterson figureert zelf ook in deze reclame. Your Eyes komt in mei 2013 wereldwijd uit. In otober 2014 komt haar eerste volwaardige album Wires uit. Eind 2018 komt het tweede album ‘Sophia Electric’ uit via Excelsior Recordings.

In bezetting van

The Souldiers   gitaar, zang

Discografie Sofie Winterson

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Sofie Winterson

Audio/Video Sofie Winterson

Video Sofie Winterson

Braun SkinSpa Commercial
Braun SkinSpa Commercial
Sofie Winterson - Your Ey...
Sofie Winterson - Your Eyes (Official Music Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Sofie Winterson - Your Eyes (Official Music Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer