Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

STARS ON 45

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1980 - 1987

Genre

coverbands, pop

Stars On 45

Langlopend studioproject van producer Jaap Eggermont, dat internationaal scoort met medleys van bekende sixtieshits en bekende artiesten.
Volledige biografie...

Bezetting

Jaap Eggermont   producer

Overige muzikanten

Peter Vermeij   zang
Okkie Huysdens   zang
Hans Vermeulen   zang
Arnie Treffers   zang
Jody Pijper   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1980   Okkie Huysdens
1980   Smyle
1981   Jaap Eggermont
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Stars On 45

Langlopend studioproject van producer Jaap Eggermont, dat internationaal scoort met medleys van bekende sixtieshits en bekende artiesten.

1980

De Haagse producer Jaap Eggermont komt, naar aanleiding van een bootleg twelve-inch, op het idee om oude Beatles-nummers van een discoachtergrond te voorzien en als medley aan elkaar te smeden. Hij schakelt zangers Bas Muys (Lennon), Hans Vermeulen (Harrison) en Okkie Huysdens (McCartney) in om de Beatles-zang voor hun rekening te nemen. Andere rollen zijn weggelegd voor Albert West, Tony Sherman, Jody Pijper en Arnie Treffers. De eerste single wordt een dag na de moord op John Lennon uitgebracht. De formule is zeer succesvol. De single Stars On 45 is een wereldhit. Het nummer bereikt de hoogste notering in Nederland en Amerika (in een iets andere versie vanwege auteursrechten). In Engeland komt het tot nummer twee.

Albert West Bas Muys Hans Vermeulen Jody Pijper Okkie Huysdens Tony Sherman

1981

Producers Jaap Eggermont en Martin Duiser ontvangen de Exportprijs.

1982

Na een periode van enkel Beatles-medleys, zijn Stevie Wonder (met zang van Tony Sherman) en The Rolling Stones (met zang van Peter Vermeij) aan de beurt. Voor Stars on Stevie ontvangen Eggermont, Duiser en Tony Sherman de Exportprijs.

Tony Sherman

1983

De formule lijkt te zijn uitgewerkt. Eggermont komt daarop met The Star Sisters, een damesgroep in het verlengde van Stars On 45. De drie dames scoren onder aanvoering van Patricia Paay meteen weer met hun medley van succesnummers van The Andrew Sisters.

The Star Sisters

1987

Eggermont haalt zijn formule nog eenmaal succesvol van stal. Dit keer smeedt zanger Peter Douglas favoriete liedjes van Frank Sinatra aan elkaar.

Discografie Stars On 45

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Stars On 45

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer