Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

STEVE RACHMAD

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Steve Rachmad

Periode

1969 - heden

Genre

draaitafels, producer, techno

Online

Facebook
Officiële website

Pseudoniemen

A Scorpion's Dream, Adverse Match, Black Scorpion, Continuous Cool, Dreg, Flexible, Ignacio, Norma G., Parallel 9, Publiq Space, Rachmad Project, Scorp, Sterac, Sterac Electronics, Tons Of Tones

Steve Rachmad

Amsterdamse deejay, die tot de top van de Nederlandse techno-scene behoort.
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels, producer

Genoemd in de biografie van

2003   Aardvarck
2003   Laidback Luke
2003   Lemon8
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Steve Rachmad

Amsterdamse deejay, die tot de top van de Nederlandse techno-scene behoort.

1981 - 1994

Steve Rachmad (Amsterdam, 19 november 1969) is van jongs af aan bezig met muziek. Hij experimenteert met tape edits op een bandrecorder en neemt zijn eerste muziek op met hulp van een goedkoop toetsenbord en twee tapedecks. Met de opbrengst van zijn krantenwijk koopt hij zijn eerste echte instrument: een TR808 drummachine. Rachmad is bevriend met producer Rutger 'Rutti' Kroese die in Amsterdam zijn eigen Cruise Control studio bouwt en leert dankzij Kroese hoe apparatuur in een studio werkt. Zijn eerste plaat wordt gemixt door Fabian Lenssen (bekend van Tony Scott).

Rutger Kroese Tony Scott

1995

Onder de namen Sterac (op het label 100% Pure), Tons Of Tones (Urban Sound Of Amsterdam), Rachmad Project (Outland), Parallel 9, Black Scorpio, Ignacio en Publiq Space werkt Rachmad aan diverse technostijlen. Ook op de labels M-Plant en R&S brengt hij platen uit. De Amsterdammer doet veel remixen. Het album Tons Of Tones komt uit. Het is een verzameling twelve-inch-tracks van zijn Tons of Tones-alias.

1996

Het album Secret Life Of Machines (van Sterac) verschijnt, een prachtige plaat vol gevoelstechno waarmee de producer wereldwijd doorbreekt.

1998

In december draait Rachmed tijdens Chemistry in de Amsterdamse Escape. Emerging komt uit. Het is de eerste plaat in een serie van dj mix sets. De plaat is live gemixed in de Mazzo. Rachmad besteedt minder tijd aan het maken van remixen en meer tijd aan zijn deejaycarriere. Hij draait regelmatig in de Melkweg en de Mazzo Hij treedt op tijdens de Chemistry-avonden in Escape en de HQ-avonden in de Melkweg. Ook draait hij op festivals als Dance Valley en Mysteryland. In Londen is hij regelmatig te gast in The End. Hij begint zijn eigen label: Rachmad Music. Daarvoor sluit hij een distributiedeal met EMI.

2001

Op de compilatie In The Mix staan naast eigen producties ook tracks van Rachmad's favoriete dansnummers.

2003

Steve Rachmad maakt samen met Laidback Luke, Ronald Molendijk, Joost van Bellen, Lemon8 en Aardvarck een remix maken van Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Het muziekstuk wordt op 17 april in de Melkweg te Amsterdam uitgevoerd. De makers omschrijven het project als een avontuur in geluid, waarbij sommige stukken dansbaar worden en andere een mix zijn van complexe structuren en vernieuwende ritmes. Steve Rachmad is een van de acts op het Awakenings Festival dat op 11 oktober plaatsvindt in de NDSM Warehouse te Amsterdam-Noord. In oktober verschijnt de 10" Amsterdam Session, een EP samen met Petar Dundov. De 12" Superman/Legacy Of The Lost World is een split-EP met Richard Brown. Aan het eind van het jaar komt de 12" Keep On Running uit bij Music Man onder de naam Sterac Electronics.

Aardvarck Laidback Luke Lemon8

2004

Onder de naam Ignacio verschijnt in het voorjaar bij het label Music Man de 12" Evolving/Sambing. Maluma/Malhela is een 12" in een serie onder de naam Scorp op het gelijknamige label. Rachmad gebruikt de naam Sterac voor de More Or Less EP op het label Ion. Als Sterac Electronics produceert hij voor het label Interpersonal XP de Atlantis EP.

2005

Onder de namen Sterac, Sterac Electronics en Parallel 9 brengt Steve Rachmad respectievelijk de EP's Heaven's Mouth, Night Heat en Dominus uit. Steve Rachmad viert in 2006 zijn 25jarig jubileum met een wereldtournee die van start gaat op 17 december tijdens Innercity in de Amsterdamse RAI.

2006

Voor de wereldtournee 25 Years In Music reist Rachmad door Europe en naar Zuid-Amerika, de Verenigde Staten, Azië en Australië waarbij hij onder meer plaatsen bezoekt die een belangrijke rol hebben gespeeld in zijn carrière. Dit jaar volgen ook onder meer een nieuw album op het Belgische Music Man Records en een remix onder de naam Sterac Electronics van de track Body Language van M.A.N.D.Y. & Booka Shade op Get Physical Records. Hij levert in april een bijdrage aan Matthäus Passion New Generation Remix 2006, de danceversie van het beroemde muziekstuk van Johann Sebastian Bach. Steve Rachmad maakt de muziek voor een Nederlandse commercial voor de liefdadigheidsinstelling One Men. In juni produceert hij samen met Heiko Laux in Laux' studio in Berlijn de track Shared Wave. De mix van Laux komt uit op diens album Waves (oktober) en de mix van Rachmad verschijnt op een gelimiteerd 12" die geleverd wordt bij de eerste duizend exemplaren van Waves. De clubavonden van Off The Record vinden vanaf juli plaats in Studio 80 aan het Rembrandtplein te Amsterdam. Rachmads album Neo Classica komt uit op het label Sino. De plaat verschijnt midden december in Azië en wordt daar gepresenteerd met optredens in Tokio (22 december) en Osaka (23 december).

2007

Na Azië verschijnt Neo Classica in februari ook in de rest van de wereld. De aan het album gekoppelde tournee gaat van start in club Rex te Parijs. Eind april volgt een twee tracks tellende EP voor Music Man Records: Moog On Acid/Horny. Het mixalbum dat Steve Rachmad samenstelt voor het juninummer van het Britse danceblad DJ Mag bevat enkel Nederlandse artiesten en is live opgenomen tijdens een set in de Sugar Factory in Amsterdam, als onderdeel van het project Satellite 31. Op 29 september draait Steve Rachmad voor de 32ste keer op Awakenings. Onder de naam Parallel 9 brengt de producer in september voor het label a.r.t.less de tracks Technique en Technic uit, oorspronkelijk al geproduceerd in 1997 en voor deze uitgave geremasterd door 2000 And One (Dylan Hermelijn).

Dylan Hermelijn

2008

De Rond Bot EP (april), onder de naam Sterac, is de eerste voor het Amsterdamse label Delsin. In april sluit de DJ zijn tournee door Brazilië af. De 12" Surdosong/Square Garden wordt uitgebracht op EC Recordings, het label van Michel de Hey die ook voor een van de remixen zorgt. Rachmad maakt zelf een remix voor onder meer de track Can You Relate van de Zweedse producer Samuel L Session.

Michel de Hey

2009

De track Hidden Alleys komt zowel uit als A-kant van een EP op Saved Records als onderdeel van een mixalbum die de Zweed Joel Mull samenstelt voor het maartnummer van het iDJ magazine. Steve Rachmad werkt opnieuw samen met producer Heiko Laux, wat leidt tot de twee nummers tellende EP Hutspot/Stamppot (mei) op Truesoul Records, een sublabel van Drumcode. De producer levert met Systematic Denial een bijdrage op 5YSYST (5 Years Of Systematic), een compilatie ter viering van het lustrum van Systematic Recordings, met tech house van meer dan twintig internationale houseproducers.

2010

Een van de buitenlandse tournees van Rachmad is door Australië, waar hij begin mei te zien is in onder meer Sydney, Brisbane en Melbourne. Hij brengt de EP The Broken Cup uit met de Duitse producer Heiko Laux. Een van de grote evenementen waar de DJ dit jaar draait is Concept in Ahoy’ Rotterdam, met minimal, tech-house en techno in drie ruimtes van het sportpaleis.

2011

Op 26 maart geeft Steve Rachmad een workshop studioproductie op de Red Bull Music Academy in Napels, samen met Marco Passarani en Giancarlo Lanza. ’s Avonds verzorgt hij daar ook een DJ-set. De DJ draait op verschillende Nederlandse dancefestivals, zoals Default Techno in Utrecht (14 mei), ROCKIT Open Air bij de Maarsseveense Plassen in de provincie Utrecht (30 juli) en Welcome To The Future in Het Twiske te Oostzaan (6 augustus). Hij maakt remixen voor onder meer Benny Rodrigues (I Like Acid), de Britse technoartiest Roberto, Klartraum (Nadja Lind & Helmut Ebritsch), Vince Watson en Sam McQueen en levert een bijdrage aan From Japan With Love, een benefietcompilatie ten bate van de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Japan.

2012

In juni verschijnt de geremasterde editie van Rachmads album Secret Life Of Machines. De producer voegt bewerkingen en remixen toe, gebruikmakend van dezelfde apparatuur waarmee hij de technoklassieker uit 1995 heeft opgenomen. Op de geremixte editie van Secret Life Of Machines staan ook bijdragen van Ricardo Villalobos, Joris Voorn, 2000 and One, Christian Smith, Joel Mull, Heiko Laux, Marc Romboy, Samuel L Session, Vince Watson, Klartraum en Nadj Lind. Tijdens de eerste uitreiking van de Dutch Techno Awards 2012, op 7 juni in de Concertzaal van Odeon in Amsterdam, krijgt Steve Rachmad de Dutch Techno Special Achievement Award uitgereikt.

Joris Voorn

Discografie Steve Rachmad

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Steve Rachmad

Audio/Video Steve Rachmad

Video Steve Rachmad

Steve Rachmad @ Flex Vien...
Steve Rachmad @ Flex Vienna 19.2.2011
Steve Rachmad @ DEDGE
Steve Rachmad @ DEDGE
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Steve Rachmad @ DEDGE

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer