Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SUPER & THE ALLSTARS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Super & The Allstars

Periode

1985 - 1993

Genre

reggae

Super & The Allstars

Haagse band die in 1991 de Grote Prijs van Nederland wint. De twee leden Rossano Toniey en Jeroen Buis hebben later succes als Ross & Iba.
Volledige biografie...

Bezetting

Jeroen Buis   zang
Winston Scholsberg   drums
Rossano Toney   basgitaar, zang
Carlo Jones (2)   tekstschrijver, zang

Genoemd in de biografie van

1985   Ross & Iba
1991   Carlo Jones (2)
1991   Ross & Iba
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Super & The Allstars

Haagse band die in 1991 de Grote Prijs van Nederland wint. De twee leden Rossano Toniey en Jeroen Buis hebben later succes als Ross & Iba.

1985

Super & The Allstars wordt opgericht in Den Haag door Winston 'Super' Scholsberg met voorman en zanger Carlo 'Zappostar' Jones. Jones is de neef van kasekomuzikant Carlo Jones en speelt eerder in Population Construction (1981-1982), Inner Control 80 (1982-1983), Revolt (1984-1987), High Spirits (1987-1989) en Different Culture (1989-1991). Aanvankelijk speelt Super & The Allstars alleen covers, maar met de komst van Rossano 'Dr. Rosss' Toney en Jeroen 'Ibamannn' Buis komen er steeds meer eigen nummers op het repertoire. De single Boom Boom wordt een groot succes in Suriname, waar het nummer dertien weken op nummer één staat. In Nederland is de groep nauwelijks bekend, behalve onder Antillianen en Surinamers.

Carlo Jones (2)

1990

Scholsberg is ook actief als acteur en is in die hoedanigheid met onder meer de Amerikaan Rufus Collins (1935-1996) te zien in de productie Deadwood Dick van John Leerdam en theatergroep De Nieuw Amsterdam.

1991

Super & The Allstars Super & The Allstars doen mee aan de Grote Prijs van Nederland en winnen in de finale van onder andere The Wrong en Total Touch.

The Wrong Total Touch

1993 - 1994

Toney en Buis verlaten de groep en gaan verder als Ross & Iba. De band gaat nog even verder in een andere bezetting, maar houdt er na enige tijd mee op. Zanger Carlo Jones gaat weer op tournee met zijn reggae- en dancehallband Different Culture.

Ross & Iba

1995 - 2009

Winston Scholsberg speelt met de Amerikaanse muzikant Curtis Knight (1929-1999), begeleidt The Wailers op drums tijdens enkele concerten in Duitsland en treedt op met onder meer Niki Buzz. Hij vormt met Buzz en zanger Dennis Delano The Jacksons Re-5-al Band (2000-2005) en speelt met deze zevenmansformatie ongeveer vier jaar repertoire van Michael Jackson. Na een optreden tijdens The Soultrain, georganiseerd door Radio 10 Gold in de Heineken Music Hall, werken Scholsberg en Delano samen met het producersduo BeatFreakz. De single Somebody's Watching Me van Beatfreakz en zang van Delano wordt in 2006 een internationale hit. Winston Scholsberg is meer dan 15 jaar verhalenverteller over de mythische spin Anansi. Carlo Jones is in de periode 2004-2006 zanger, entertainer en tekstschrijver in de reggaeband Poor Man Friend (met het nummer Jah Watch I winnaar van de Dutch Reggae Award 2007 in de categorie Most Talented). Vanaf 2006 treedt hij met Andro Biswane op onder de naam Zappodro. Vervolgens gaat hij verder met Different Culture. Hij is gastzanger en tekstschrijver in de reggae- en dancehallband Blended Culture met zangeres Missrah en is daarnaast manager van de brassband Brass Culture.

Beatfreakz The Jacksons Re-5-al Band

Discografie Super & The Allstars

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Super & The Allstars

Audio/Video Super & The Allstars

Video Super & The Allstars

Super And The All Stars -...
Super And The All Stars - Sista Gina
Super And The All Stars -...
Super And The All Stars - Jah Unite
Super and the Allstars Bo...
Super and the Allstars BoomBoom
Super and The All Stars -...
Super and The All Stars -  Winners De Grote Prijs 1991
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Super and the Allstars BoomBoom

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer