Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SURFIVE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

SurFive in 1997

Periode

1995 - 2002

Genre

Surinaamse jazz

Pseudoniemen

Sur5, The Surinam Five

SurFive

SurFive is de afkorting voor The Surinam Five. Het kwintet onder leiding van Pablo Nahar komt voort uit Farrawe (met zangeres Denise Jannah) en bestaat in eerste instantie uit vijf muzikanten met Surinaamse roots. De groep dient als kweekvijver voor nieuwe en jonge talenten die Paramaribop spelen, de combinatie van ...
Volledige biografie...

Bezetting

Pablo Nahar   contrabas
Iwan van Hetten   trompet
Robin van Geerke   piano
Efraïm Trujillo   tenorsaxofoon
Chander Sardjoe   drums, tabla

Overige muzikanten

Franklin Breeveld   saxofoon
Eddy Veldman   drums, percussie

Biografie SurFive

SurFive is de afkorting voor The Surinam Five. Het kwintet onder leiding van Pablo Nahar komt voort uit Farrawe (met zangeres Denise Jannah) en bestaat in eerste instantie uit vijf muzikanten met Surinaamse roots. De groep dient als kweekvijver voor nieuwe en jonge talenten die Paramaribop spelen, de combinatie van traditionele kaseko en kawina en de complexe harmonieën uit de jazz en bebop. Op het repertoire staan originals en jazz standards zoals Moose The Mooche van Charlie Parker en Giants Steps van John Coltrane. Voor een compositieopdracht voor de NPS koppelt bassist Pablo Nahar de muziek van SurFive aan flamencodanseres Nina Corti en klassieke celliste Stefania Verita. Wanneer SurFive (ook gespeld als Sur5) van kwintet verandert in een kwartet, verandert de naam in 4Sure.

Discografie SurFive

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's SurFive

Audio/Video SurFive

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer