Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TEDDY SCHOLTEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Teddy Scholten

Periode

11-05-1926 - 08-04-2010

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig, songfestival

Online

Beeld en Geluidwiki

Teddy Scholten

In 1959 wint zangeres Teddy Scholten het Eurovisie Songfestival in Cannes met het liedje 'n Beetje, gecomponeerd door Dick Schallies van het Metropole Orkest en met teksten van Willy van Hemert.
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

1940   Annie de Reuver
1950   Metropole Orkest
1959   Willy van Hemert
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Teddy Scholten

In 1959 wint zangeres Teddy Scholten het Eurovisie Songfestival in Cannes met het liedje 'n Beetje, gecomponeerd door Dick Schallies van het Metropole Orkest en met teksten van Willy van Hemert.

1940 - 1958

Teddy van Zwieteren (Den Haag, 11 mei 1926) wil als kind actrice worden, geïnspireerd door haar vader die actief is als amateurtoneelspeler en toneelregisseur. Via het amateurtoneel komt ze in contact met Toon Hermans. Ze speelt een kleine rol in een van zijn shows. In de jaren veertig treedt ze op als onderdeel van het duo Scholten & Van 't Zelfde. Het duo zingt onder meer in het Theater Plezier van Floris Meslier. Teddy ontmoet Henk Scholten, met wie ze zich in het bevrijdingsjaar verlooft. De twee trouwen in 1947.

Toon Hermans

1959

Teddy Scholten wint het Eurovisie Songfestival in Cannes met het liedje 'n Beetje, gecomponeerd door Dick Schallies van het Metropole Orkest en met teksten van Willy van Hemert. Samen met Henk Scholten neemt ze door de jaren heen platen op waaronder veel kinderplaten.

Dick Schallies Willy van Hemert

1960 - 1964

In 1960 staat de zangeres met Willy Alberti, Corry Brokken, Rita Reys en Ton van Duinhoven in de finale van het Knokke festival. In de jaren 50 en 60 maakt ze met haar man enkele televisieprogramma's voor de KRO, waaronder de Snip & Snap-Revue, de Oudejaarsavondshow 1962 (samen met echtgenoot Henk) en het populaire muziekprogramma Zaterdagavondakkoorden, een muziekshow met groot orkest en ballet.

Corry Brokken Willy Alberti

1965 - 1966

Zowel in 1965 als in 1966 presenteert Teddy Scholten het Nationaal Songfestival, eerst in Theater Concordia te Bussum en de tweede keer in Tivoli te Utrecht.

1970 - 1979

Halverwege de jaren zeventig eindigt Scholten haar zangcarrière en wordt ze public-relationsfunctionaris van het hoofdbestuur van het Nederlandse Rode Kruis. Ze is op 22 februari 1978 nog wel samen met andere voormalige deelnemers aan het Eurovisie Songfestival te zien als jurylid tijdens de 22ste editie van Nationaal Songfestival in het Congres Centrum te Den Haag.

1983

Echtgenoot Henk Scholten overlijdt op 17 juni 1983 op 63-jarige leeftijd.

2010

Teddy Scholten overlijdt donderdag 8 april op 83-jarige leeftijd in haar woonplaats Rijswijk.

Discografie Teddy Scholten

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Teddy Scholten

Audio/Video Teddy Scholten

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer