Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TENT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Tent

Periode

1981 - 1985

Genre

new wave

Tent

Tent is melodieuze new wave uit Kennemerland. De band combineert in de beginfase ritme-tapes met meerstemmige zang. Na radio-optredens voor KRO's Rocktempel en VPRO's Spleen volgen in 1981 de eerste reeks optredens. In 1982 maakt Tent opnamen voor een eerste album. De tapes zijn inmiddels vervangen door een echte drummer.
Volledige biografie...

Bezetting

Anja Biemold   toetsinstrumenten, zang
Karel Van Dijck   basgitaar
Kees Wassenaar   drums
Tjebbo Van Dijk   toetsinstrumenten

Overige muzikanten

Jan Tekstra  

Genoemd in de biografie van

1984   Mekanik Kommando
1986   Nits
1989   Jan Tekstra

Biografie Tent

Tent is melodieuze new wave uit Kennemerland. De band combineert in de beginfase ritme-tapes met meerstemmige zang. Na radio-optredens voor KRO's Rocktempel en VPRO's Spleen volgen in 1981 de eerste reeks optredens. In 1982 maakt Tent opnamen voor een eerste album. De tapes zijn inmiddels vervangen door een echte drummer. De nieuwe bezetting presenteert zich voor het eerst live in april 1983 tijdens een optreden in Paradiso. In december '83 verschijnt bij EMI het minialbum Without Shelter, verpakt in poster. Naast optredens in het clubcircuit en op de radio doet Tent in april en mei een uitgebreide tournee met labelgenoten Mekanik Kommando en Sammie America's Mam. Onder productionele leiding van Frank Klunhaar neemt Tent het tweede minialbum Uncertain And Wild op met muziek bij teksten van Max van Aerschot. Van Aerschot is daarnaast werkzaam als architect en onder meer verantwoordelijk voor de verbouwing van de voormalige jongensschool Het Patronaat tot het gelijknamige Haarlemse poppodium.

Discografie Tent

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Tent

Audio/Video Tent

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer