Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TERRA NERA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1987 - 1995

Genre

a cappella/vocal groups

Terra Nera

Terra Nera (voorheen De Zwarte Roos) maakt a capella gezongen traditionele muziek uit de Balkan. De groep wordt in 1987 opgericht door beeldend kunstenaar Bas van der Poll. Een van de vocalisten is Ruud van de Berg (Rudy Bennett). Om december 1988 treedt de groep op als voorprogramma van Ladysmith ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

1990   Rudy Bennett

Biografie Terra Nera

Terra Nera (voorheen De Zwarte Roos) maakt a capella gezongen traditionele muziek uit de Balkan. De groep wordt in 1987 opgericht door beeldend kunstenaar Bas van der Poll. Een van de vocalisten is Ruud van de Berg (Rudy Bennett). Om december 1988 treedt de groep op als voorprogramma van Ladysmith Black Mambazo tijdens een tournee door de Benelux. Van der Poll richt in 1992 The Cajun Company op.

Discografie Terra Nera

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Terra Nera

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer