Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THERESE STEINMETZ

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Thérèse Steinmetz

Periode

17-05-1933 - heden

Genre

chanson, Nederlandstalig, songfestival, zang

Thérèse Steinmetz

Actrice, kunstschilderes en zangeres Thérèse Steinmetz is de dochter van danseres en pianiste Henny Poelman en operazanger Jan Steinmetz. Na haar huwelijk met tenor Arjan Blanken heeft ze een jarenlange relatie met Gerrit den Braber, die ook veel van haar liedjes schrijft. Zij is actief als actrice op toneel en ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1966   Gerrit den Braber
1967   John Woodhouse
1972   Jules de Corte
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Thérèse Steinmetz

Actrice, kunstschilderes en zangeres Thérèse Steinmetz is de dochter van danseres en pianiste Henny Poelman en operazanger Jan Steinmetz. Na haar huwelijk met tenor Arjan Blanken heeft ze een jarenlange relatie met Gerrit den Braber, die ook veel van haar liedjes schrijft. Zij is actief als actrice op toneel en tv, treedt op in allerlei shows en heeft een eigen cabaret/chanson-programma. Zij is zeer succesvol in Roemenië en neemt veel Balkan-repertoire op.

1960

Thérèse Steinmetz (Amsterdam, 17 mei 1933), na een studie zang aan het Conservatorium en toneellessen bij Louis van Gasteren, doet auditie bij de Nederlandse Comedie. In 1961 debuteert zij in Joseph In Egypten. Tot 1967 speelt zij diverse rollen bij dit gezelschap; ook is zij actief als actrice in televisiespellen en televisie-musicals.

1963

Thérèse Steinmetz speelt een rol in de speelfilm De Vergeten Medeminnaar van John Korporaal.

1966

Voor de VARA heeft Thérèse Steinmetz een eigen televisieshow: Thérèse.

1967

Thérèse Steinmetz Thérèse Steinmetz vertegenwoordigt Nederland op het Eurovisie Songfestival in Wenen met Ring-Dinge-Ding (ook wel Ringe Ding) van Gerrit den Braber en Johnny Holshuysen (John Woodhouse). Met 2 punten behaalt zij een met Noorwegen gedeelde 14e plaats. Zij speelt in de musical Waterproef. De single Speel 't Spel haalt de Top 40.

Gerrit den Braber John Woodhouse

1970

Thérèse Steinmetz wint een Gouden Hert op het Songfestival van Brasov in Roemenië. Behalve Nederlandstalige liedjes en vertalingen van Gerrit den Braber, Ernst van Altena, Emmy Schipper en Alexander Pola neemt zij veel repertoire uit de Balkan-landen op.

Alexander Pola Enst van Altena

1971

Thérèse Steinmetz speelt in de musical 'n Maagd Op Je Dak.

1974

Thérèse Steinmetz heeft haar tweede Top 40-hit met Geef Ze Een Kans.

1976

Met de eigen liedjesprogramma's Opus 1 Plus 3 en Opus 2 treedt Thérèse Steinmetz op. Zij wordt begeleid door een combo o.l.v. Nico van der Linden jr. In het seizoen 79/80 zendt de NCRV een televisie-registratie uit.

Nico van der Linden

1981

Met André van den Heuvel heeft zij een liedjesprogramma: Alleen Op Maandag.

1996 - 2011

Binnen een jaar verliest Thérèse Steinmetz haar enige dochter Sylvia en haar levensgezel Gerrit den Braber (1929-1997). Ze verhuist naar de Zuidfranse Côte d’Azur en opent een galerie in St.Paul de Vence. In 2004 verhuist haar galerie naar Cannes waar ze een paar jaar later een schildersatelier heeft aan de boulevard in Golfe Juan.

2016 - 2019

Met Philippe Elan neemt ze in 2016 een album met Franstalige en Nederlandstalige duetten op. In 2019 krijgt de samenwerking een vervolg en voegt het Amstel Quartet zich bij het duo.

Amstel Quartet Philippe Elan

Discografie Thérèse Steinmetz

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Thérèse Steinmetz

Audio/Video Thérèse Steinmetz

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer