Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE BARNSTOMPERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1991 - heden

Genre

honky tonk, rockabilly

Online

Officiƫle website

The Barnstompers

The Barnstompers is een honky tonk/rockabillyband, in 1991 opgericht door Jeroen Haagedoorn en Kees Stigter. Beiden hebben dan al ervaring in de rockabilly: Stigter speelde onder meer in een van de eerste Nederlandse rockabillybands, Ko & The Cattleshow. The Barnstompers zijn vooral een liveband, met optredens in zowel binnen- als ...
Volledige biografie...

Bezetting

Kees Stigter   gitaar, zang
Rutger Berends   drums
Arend Van Der Heijden   gitaar
Jeroen Haagedoorn   contrabas

Overige muzikanten

Erik Van Beek   gitaar
Erwin Meijdam   gitaar

Biografie The Barnstompers

The Barnstompers is een honky tonk/rockabillyband, in 1991 opgericht door Jeroen Haagedoorn en Kees Stigter. Beiden hebben dan al ervaring in de rockabilly: Stigter speelde onder meer in een van de eerste Nederlandse rockabillybands, Ko & The Cattleshow. The Barnstompers zijn vooral een liveband, met optredens in zowel binnen- als buitenland. In de loop der jaren hebben ze het podium gedeeld met enkele echte rockabillyhelden, zoals Sid King And His Brother Billy, Lew Williams en Sonny Fisher. In de jaren negentig brengen The Barnstompers een aantal EP's en singles uit. Pas in 2002 verschijnt hun eerste volledige album: Swingin' Western Style. Twee jaar later volgt Western Rhythm. Beide albums bestaan voor een groot deel uit covers - van onder meer Hank Williams en Willie Nelson - maar er staan ook enkele eigen nummers op. De albums worden opgenomen in de studio van Stigter, K.C. Byrd's Recording Service en in eigen beheer uitgegeven. Sinds 2002 spelen The Barnstompers samen met rockabillyzangeres Annita, onder de naam Annita And The Starbombers.

Discografie The Barnstompers

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Barnstompers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer