Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE BERSERKERZ

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1997 - heden

Genre

garagerock

The Berserkerz

Van oorsprong Arnhems trio dat, met MC5 als uitgangspunt, razendsnelle pop&roll maakt. Inmiddels een grotendeels Amsterdams kwartet dat rondwaart in de driehoek MC5, T-Rex en Ike Turner, met uiteraard de nadruk op de sologitaar.
Volledige biografie...

Bezetting

Bardo   basgitaar, zang
Egbert Hotz   drums
Paul Teymant   gitaar, zang
Oekel Brenzev   gitaar, zang

Overige muzikanten

Roland Wetzels   basgitaar, zang
Marc Derksen   basgitaar
Glenn Grant   gitaar

Genoemd in de biografie van

1999   Brezhnev

Biografie The Berserkerz

Van oorsprong Arnhems trio dat, met MC5 als uitgangspunt, razendsnelle pop&roll maakt. Inmiddels een grotendeels Amsterdams kwartet dat rondwaart in de driehoek MC5, T-Rex en Ike Turner, met uiteraard de nadruk op de sologitaar.

1997

Paul 'Mr. Phoenix' Teymant, die met ex-leden van de Nitwitz in de Amazing Blazing Windmills heeft gespeeld, verhuist van Amsterdam naar Arnhem waar hij gaat werken in de Rocketdog Studio van drummer Egbert Hotz (die nog met Sonny Vincent in The Dons speelde). Als ze in vrije uurtjes op bas en drums beginnen te jammen ontstaat de band The Berserkerz, die in juni wordt gecompleteerd door basssist Marc Derksen. In oktober heeft de groep samen met The Assberries haar eerste optreden in Amsterdam. In december verschijnt de eerste demo Watch Out, met daarop vier nummers.

The Nitwitz

1998

Twee songs van Watch Out komen terecht op de Vitaminepillen compilatie-cd Groetjes Uit Holland. Vooral in Duitsland speelt de band aan de lopende band. Een deal met het Kasselse label Sounds Of Subterrania is het gevolg.

1999

In vijf dagen nemen The Berserkerz hun eerste elpee op, The Berserkerz, die tien nummers telt en alleen verkrijgbaar is op een 12” grammofoonplaat die op 45 toeren afgespeeld moet worden. Dat laatste levert nogal wat vreemde recensies en geïrriteerde reacties van programmeurs op. In oktober wordt het debuut uitgebracht, een uitgebreide Duitse tour volgt.

2000

De Ierse gitarist Glenn Grant komt de band versterken. Hij speelt ook in de Keulse band Dumbell, waar vervolgens Berserkerz-zanger Phoenix deel van uit gaat maken. Phoenix verhuist voor enige tijd naar Duitsland, maar de samenwerking is een kort leven beschoren. Gitarist Oekel Knoekel (ook bekend als Oekel Brenzev, ex-Loveslug/Plunger/Vim / Heftruck) vervangt Grant.

Loveslug

2001

De band tourt veel in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

2002

De opnamen voor een tweede elpee beginnen. Als de plaat klaar is wordt bassist Derksen de band uitgezet en in augustus vervangen door Amsterdammer Roland Wetzels, die eerder gitaar speelde in Brezhnev, Jetland en Blakes 7. Wetzels kent zanger Phoenix de Ramones-coverband The Assberries. The Berserkerz speelt op het tweedaagse Bite It Festival in Duitsland, dat dient ter promotie van een 10 inch release van Sounds Of Subterrania, waarop The Berserkerz een van de vier songs bijdragen.

Brezhnev Jetland

2003

In maart komt de tweede elpee, River Deep Action High, uit op Sounds Of Subterrania. In de eerste helft van het jaar steekt de band weer veelvuldig de grens over.

2004

Wetzels verlaat in mei de band vanwege meningsverschillen en vormt de punkcoverband Genital Warheads. Zijn plaats wordt ingenomen door Bardo (ex-Outrageous, ex-Amazing Blazing Windmills).

Genital Warheads

Discografie The Berserkerz

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Berserkerz

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer