Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE BIG ROCK REVIVAL SHOW

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1973 - 1975

Genre

coverbands, rock'n'roll

The Big Rock Revival Show

The Big Rock Revival Show is een rock-'n-rollband, in 1973 opgericht op initiatief van Rein Muntinga, de manager van Long Tall Ernie & The Shakers. BBR heeft in eerste instantie zanger Pim Maas als voorman. Ook bassist Andy de Jong (Rock Explosion + Shakin' Hearts) en toetsenist David Teske maken ...
Volledige biografie...

Bezetting

David Teske   orgel, piano
Andy de Jong   basgitaar
Bert Losscher   gitaar, zang
Joop Weltman   saxofoon
Henk Vermeij   saxofoon
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Pim Maas   zang
Henk Uytdewilligen   fluit, saxofoon
Peter Tjierdsma   saxofoon
Rob van de Water   trompet
Jaap Pot   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1972   Pim Maas

Biografie The Big Rock Revival Show

The Big Rock Revival Show is een rock-'n-rollband, in 1973 opgericht op initiatief van Rein Muntinga, de manager van Long Tall Ernie & The Shakers. BBR heeft in eerste instantie zanger Pim Maas als voorman. Ook bassist Andy de Jong (Rock Explosion + Shakin' Hearts) en toetsenist David Teske maken deel uit van de eerste bezetting. De Jong en Teske doen een jaar later ook mee in een geheel nieuwe bezetting rondom zanger/gitarist Bert Losscher uit Hoogezand wiens stem net als Pim Maas lijkt op die van Elvis Presley. Het eerste en enige album van de band bevat hits van Elvis, Little Richard, Jerry Lee Lewis en Paul Anka, aangevuld met twee eigen composities.

Discografie The Big Rock Revival Show

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Big Rock Revival Show

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer