Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE COSMIC CARNIVAL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Change The World Or Go Home

Periode

2007 - heden

Genre

Grote Prijs van Nederland, pop, rock

Online

Officiƫle website

The Cosmic Carnival

The Cosmic Carnival uit Rotterdam laat zich inspireren door popliedjes uit de late jaren zestig. In december 2009 wint de band de Grote Prijs van Nederland.
Volledige biografie...

Bezetting

Ronald de Waard   basgitaar
Kaj van Driel   drums
Frank Schalkwijk   gitaar, trompet, zang
Nicolas Schuit   gitaar, zang
Marlies Kroon   percussie, zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2009   The New Shining

Biografie The Cosmic Carnival

The Cosmic Carnival uit Rotterdam laat zich inspireren door popliedjes uit de late jaren zestig. In december 2009 wint de band de Grote Prijs van Nederland.

2007 - 2009

Het eerste optreden, op 7 juli 2007 in Ridderkerk, is nog onder de naam Stone Free. Vanaf najaar 2007 werkt de band onder de huidige naam aan eigen, swingend repertoire waarbij de harmonieuze samenzang van de drie zangers en zangeres worden aangevuld met gitaar- en orgelsolo's. De eerste demo wordt opgenomen op de zolderkamer. Op 25 april 2009 wint The Cosmic Carnival in Rhoon de finale van de Grote Prijs van Albrandswaard. Het levert de band een plek op in het programma van Griendpop op 26 september 2009. Eind juni van dat jaar wordt de band in Rotterdam tot winnaar uitgeroepen van de voorronde van The Clash Of The Cover Bands. In oktober strandt de band in de kwartfinale. De band doet ook mee aan de voorrondes van de Grote Prijs van Nederland. Via de kwartfinale in Den Haag (juni) en de halve finale in Delft (september) verovert The Cosmic Carnival een plek in de finale, op 12 december in De Melkweg, Amsterdam. De band komt als winnaar uit de buis. De jury noemt The Cosmic Carnival 'een sterk collectief met uitstekende muzikanten'. Het prijsgeld wordt gestoken in een bandbus en de opnamen van een eerste EP.

2010

The Cosmic Carnival speelt in januari op het grote Europese popfestival Eurosonic in Groningen. De band boekt dit jaar op geheel eigen kracht meer dan zeventig shows. Twee daarvan vinden in maart plaats in Casablanca, Marokko. Juni staat in het teken van een reeks huiskamerconcerten in het kader van de Live In Your Living Room Tour en in het najaar maakt de band onderdeel uit van het rondreizende popfestival Popronde. Met 21 optredens is The Cosmic Carnival op dat moment de meest geboekte Popronde band aller tijden.

2011

Na de GPNL Theatertour in januari en februari werkt The Cosmic Carnival in studio E-Sound op analoge apparatuur aan het eerste album, met hulp van manager en producer Marcel Fakkers, voormalige toetsenist van The Madd. Het album wordt gefinancierd met gebruikmaking van crowdfunding. Tijdens Bevrijdingsdag treedt de band met zanger/bassist Farid Mayara uit Casablanca op tijdens de bevrijdingsfestivals in Wageningen en 's-Hertogenbosch. Van 9 september tot en met 10 september treedt de band op in diverse woonkamers in New York City en in New Jersey als onderdeel van de derde editie van het Live In Your Living Room NYC Festival.

The Madd

2012

Change The World Or Go Home In juli tekent de band een platencontract bij CRS. In een samenwerking met platenmaatschappij Coast To Coast wordt speciaal voor The Cosmic Carnival en labelgenoot Meschiya Lake uit New Orleans een nieuw label opgericht: Continental Coast. Na een reeks optredens begin augustus in bars en hotels op het Griekse eiland Samos, presenteert de band op 24 augustus in Paradiso het debuutalbum Change The World Or Go Home! De tekst en muziek zijn grotendeels geschreven door bandleden Nicolas Schuit en Gerben van Etten met uitzondering van Stop It (Nicolas Schuit, Gerben van Etten en Frank Schalkwijk) en Burn The Roses (Van Etten).

2014

De band verhuist naar platenmaatschappij PIAS en neemt in november twee live-albums op tijdens hun tournee. Begin 2015 komen de albums uit bij label Innercore.

Discografie The Cosmic Carnival

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Cosmic Carnival

Audio/Video The Cosmic Carnival

Video The Cosmic Carnival

The Cosmic Carnival - Uni...
The Cosmic Carnival - Unicorn (official video)
The Cosmic Carnival - Sto...
The Cosmic Carnival - Stop It (Official video)
The Cosmic Carnival - Kin...
The Cosmic Carnival - Kingmaker
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
The Cosmic Carnival - Kingmaker

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer