Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE DREAMSIDE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Dreamside

Periode

1994 - heden

Genre

gothic, metal

Online

Officiële website

The Dreamside

The Dreamside is een internationaal operende gothicband met zangeres Kemi Vita.
Volledige biografie...

Bezetting

Fried Bruggink   gitaar
Kemi Vita   zang
Cees Viset   gitaar
Roman Schönsee   basgitaar

Overige muzikanten

Remco Helbers   Chapman stick, gitaar
Reinier Kahle   toetsinstrumenten
Sebastian Brauchle   drums
Jaro Stulrajter   basgitaar, viool
Merijn Mol   drums

Genoemd in de biografie van

1995   Angels & Agony
1997   Clan Of Xymox
2007   Born From Pain

Biografie The Dreamside

The Dreamside is een internationaal operende gothicband met zangeres Kemi Vita.

1994 - 1997

The Dreamside The Dreamside wordt in 1994 opgericht door zangeres Kemi Vita. Het debuutalbum Pale Blue Lights verschijnt in het oprichtingsjaar bij het label Nuclear Blast. Het minialbum Nuda Veritas is meer gericht op de dansvloer. Na het vertrek van gitarist, Chapman Stick-speler en medeoprichter Remco Helbers (naar Born For Bliss) verandert het geluid van de band, zoals te horen op het derde album Apaika (1996). De gothic is verwant met bands als Dead Can Dance en The Gathering. The Dreamside speelt op diverse festivals in Nederland, Duitsland en Polen en staat onder meer in 1997 op het Wave-Gothic-Treffen in Leipzig.

Born For Bliss The Gathering

1998 - 2005

Het geluid op Mirror Moon (2001) is harder en de band gebruikt voor het eerst live drums. 4 Factor (2003) is een compilatie met de Amerikaanse bands The Crüxshadows, Paralysed Age en Thou Shalt Not. Vlak voor de opnamen van het album Spin Moon Magic (2005) voegt drummer Merijn Mol zich bij de band.

2006

The Dreamside Mol en zangeres Kemi Vita zitten ook in de internationale band Satyrian waarvan in 2006 de cd Eternitas verschijnt. The Dreamside wordt door de lezers van het Amerikaanse magazine Gothic Beauty gekozen als beste band van het jaar 2005. De stad Bakersfield in Californië vernoemt twee straten in een nieuwbouwwijk naar The Dreamside: Dreamside Way en Kemi Street, genoemd naar zangeres Kemi Vita. Het Amerikaanse label Dancing Ferret Discs brengt alle platen van de band opnieuw uit aangevuld met beeldmateriaal en andere extra's. Op 4 november staat The Dreamside op Darkfest in het Belgische Stekene.

Satyrian

2007

The Dreamside werkt in maart op een afgezonderde plek in België aan een volgend album. Het dertienjarig jubileum wordt gevierd met de uitgave van een dertien nummers tellende cd met daarop, naast twee nieuwe nummers, remixen door Angels & Agony, Hungry Lucy, Lunascape en Jan Yrlund (Satyrian, Delain, Imperia) en gastbijdragen van de Japanse dichter Kenji Sitatori, Vigilante, 18Summers en Karl Fieldhouse van Born From Pain.

Born From Pain Delain

2008

The Dreamside werkt in het voorjaar aan remixen voor de Belgische band Lunascape en de Amerikaanse band Information Society. In mei starten de opnamen voor het vijfde album Lunar Nature. Voor het nummer Sternenkind werkt de band in september samen met de Britse muziekjournalist, metalspecialist en fotograaf John Tucker. Het nummer Seeds Of Pain is een samenwerking met Information Society.

2009

Lunar Nature wordt in de zomer met Kai Blankenberg gemasterd in de Skyline Tonfabrik in Düsseldorf en in december uitgebracht door Lion Music. De band bestaat dan uit Kemi Vita, Cees Viset en Roman Schönsee.

Discografie The Dreamside

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Dreamside

Audio/Video The Dreamside

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer