Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE DYNAMIC ROCKERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1958 - 1968

Genre

rock'n'roll

Pseudoniemen

Hank Brooklyn & The Dynamic Rockers

The Dynamic Rockers

De eerste groep van Henk van Broekhoven (alias Hank Brooklyn). Het Tilburgse kwartet speelt een decennium lang voornamelijk bekende hits na, waaronder Kom Van Dat Dak Af en Sophietje. Succes in het lokale live-circuit is het gevolg. De groep brengt begin jaren zestig vier singles uit op het Belgische Helia-label ...
Volledige biografie...

Bezetting

Gerrit van Veen   gitaar
Sjef Haans   basgitaar
Henk van Broekhoven   gitaar, zang
Ad Doomen   drums

Overige muzikanten

Peter van den Heuvel   gitaar

Genoemd in de biografie van

1958   John Spencer
1968   Peter Hill
1986   Savannah

Biografie The Dynamic Rockers

De eerste groep van Henk van Broekhoven (alias Hank Brooklyn). Het Tilburgse kwartet speelt een decennium lang voornamelijk bekende hits na, waaronder Kom Van Dat Dak Af en Sophietje. Succes in het lokale live-circuit is het gevolg. De groep brengt begin jaren zestig vier singles uit op het Belgische Helia-label en treedt op in het populaire tv-programma Tienerklanken (met presentator Rik van Abbele). De groep bestaat uit twee Elvis Presley- en twee Cliff Richardfanaten en blijft hits naspelen totdat Elvis-fanaat Van Broekhoven er in 1968 genoeg van krijgt en stopt. Van Broekhoven krijgt daarna grote bekendheid onder de naam John Spencer. In de jaren tachtig komt de groep weer bij elkaar.

Discografie The Dynamic Rockers

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Dynamic Rockers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer