Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE GASOLINE BROTHERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Gasoline Brothers

Periode

2004 - heden

Genre

Americana, country rock, rock

Online

Officiële website

The Gasoline Brothers

The Gasoline Brothers is een Utrechtse (super)groep met leden uit The Yearlings, Paper Moon, Gloricz Jim, Sandusky en Walker Diver. In juni 2004 winnen ze met hun Americana en countryrock de Utrechtse bandwedstrijd Het Uur U. Een jaar later verschijnt hun debuutplaat hm! op My First Sonny Weismuller Recordings, geproduceerd ...
Volledige biografie...

Bezetting

Mathijs Peeters   gitaar, zang
Roel Jorna   gitaar, sampler, zang
Léon Geuyen   basgitaar, drums, zang
André Wierenga   basgitaar, piano, zang

Genoemd in de biografie van

2004   The Yearlings
2005   Martijn Groeneveld
2006   Jaap Boots

Biografie The Gasoline Brothers

The Gasoline Brothers is een Utrechtse (super)groep met leden uit The Yearlings, Paper Moon, Gloricz Jim, Sandusky en Walker Diver. In juni 2004 winnen ze met hun Americana en countryrock de Utrechtse bandwedstrijd Het Uur U. Een jaar later verschijnt hun debuutplaat hm! op My First Sonny Weismuller Recordings, geproduceerd door Martijn Groeneveld. In zes dagen tijd neemt de band in de laatste twee maanden van 2008 het tweede album Tsk! op. Eind augustus 2009 brengt de band een nummer uit in samenwerking met wielrenner Koos Moerenhout.

Discografie The Gasoline Brothers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Gasoline Brothers

Audio/Video The Gasoline Brothers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer