Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE GOOD MEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1992 - 1995

Genre

club

The Good Men

Koppel houseproducers dat onder veel verschillende namen opereert, maar als The Good Men hun eerste en nog altijd grootste hit scoort met Give It Up in 1992.
Volledige biografie...

Bezetting

René Ter Horst   producer
Gaston Steenkist   producer

Genoemd in de biografie van

1992   Dj Dobre
1992   Dj Zki
1992   Jamez
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie The Good Men

Koppel houseproducers dat onder veel verschillende namen opereert, maar als The Good Men hun eerste en nog altijd grootste hit scoort met Give It Up in 1992.

1991

René ter Horst heeft het radioprogramma Eskimotion op het lokale Zandvoorste station ZFM. Als hij een oproep doet voor houseproducties is Gaston Steenkist de enige die reageert. Hij stuurt wat demo's op die hij samen met zijn vriend Alex Dijksterhuis (Jamez) in elkaar heeft gezet. René nodigt Alex en Gaston uit naar de studio te komen en dat betekent het begin van een lang en succesvol samenwerkingsverband. René en Gaston maken een jingle voor Eskimotion, waarin ze het geluid van een Braziliaanse streetband gebruiken.

Jamez

1992 - 1993

Dezelfde sample, afkomstig van een album van Sergio Mendez, gebruiken ze dat jaar nogmaals voor een 12” die ze onder de naam The Good Men uitbrengen op hun eigen label Fresh Fruit. De naam The Good Men is afkomstig uit een vocale sample van Nina Simone. Het nummer, Give It Up, vormt aanvankelijk de b-kant van de 12”, maar vanwege de enthousiaste reacties komt het nummer al snel in een geremixte versie als a-kant uit. Give It Up haalt dat jaar een zesde plaats in de Nederlandse Top 40, bereikt in de Verenigde Staten de eerste plaats van de dance charts en in Engeland de vijfde plaats in de poplijst. Give It Up wordt bij de Update Dance Awards (van het danceblad Udate Magazine) uitgeroepen tot beste Nederlandse dance single. Ter Horst en Steenkist krijgen een award voor beste Nederlandse producers. Het tweetal begint ook onder andere namen platen uit te brengen.

1994

De 12” Damn Woman komt uit. Het nummer behaalt de 36e plaats in de Nederlandse Top 40, wordt in Engeland grijsgedraaid door Tony Humphries, maar scoort desondanks niet zo goed als Give It Up.

1995

Het tweetal verlaat Fresh Fruit en richt een nieuw label op: Pssst Music. Ze vallen wederom in de prijzen bij de Update Dance Awards: hun The Good Men-album Father In The Bathroom wordt onderscheiden als beste Nederlandse dancealbum.

1996 - 2002

De Engelse band Simply Red gebruikt de drumbandsample uit Give It Up in het nummer Fairground en scoort daarmee een nummer 1-hit in Engeland. René ter Horst en Gaston Steenkist gebruiken de naam The Good Men niet meer, maar blijven succesvol. Onder diverse pseudoniemen (o.a. Tomba Vira, Trancesetters, Tata Box Inhibitors, René et Gaston, Klatsch!, Basco, Jark Prongo) brengen zij tientallen andere producties uit. Ook werken zij vaak samen met Alex Dijksterhuis (Jamez).

Basco Jark Prongo Klatsch! René et Gaston Tata Box Inhibitors Tomba Vira Trancesetters

Discografie The Good Men

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Good Men

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer