Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE HILLBILLY STRINGPICKERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1998 - heden

Genre

country, honky tonk, rockabilly

Online

Officiële website

The Hillbilly Stringpickers

The Hillbilly Stringpickers is een country swing trio dat naast country ook honky tonk en rockabilly op het repertoire heeft staan. Naast eigen nummers speelt de groep tijdens optredens in binnen- en buitenland ook werk van Hank Williams, Carl Perkins, Johnny Cash, Ernest Tubb en Wayne Hancock. Vrij snel in ...
Volledige biografie...

Bezetting

Huibert Moor   componist, contrabas, zang
Jelle van Atten   gitaar
Art Willems   gitaar, viool, zang

Overige muzikanten

John Frick   gitaar, zang

Biografie The Hillbilly Stringpickers

The Hillbilly Stringpickers is een country swing trio dat naast country ook honky tonk en rockabilly op het repertoire heeft staan. Naast eigen nummers speelt de groep tijdens optredens in binnen- en buitenland ook werk van Hank Williams, Carl Perkins, Johnny Cash, Ernest Tubb en Wayne Hancock. Vrij snel in hun carrière haalt de band de finale de door het AVRO-programma georganiseerde Vetkuivencompetitie. Gitarist Jelle van Atten (beter bekend als Joe Sixpack) speelt ook in The Ranch Girls and the Ragtime Wranglers.

Discografie The Hillbilly Stringpickers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Hillbilly Stringpickers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer